Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ...

Δυο νίκες και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των Ελληνικών ομάδων στους χθεσινούς αγώνες στο Eurocup.

Με όπλο το πολύ καλό του ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι δεν είχε διάρκεια στην απόδοση του, ο Άρης πέτυχε την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο Eurocup, επικρατώντας 92-83 της Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν στο Ισραήλ. H εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική, με την ελληνική ομάδα να παραμένει ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει μία πολύ δύσκολη νίκη. Οι Ταπούτος, Χατζηβρέττας και Τάκερ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ντρούκερ. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τον Άρη ηταν ιδανικό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Ταπούτο, ο οποίος με τις βοήθειες από τους Τάκερ και Ντάνστον, οδηγούσε στο σκοράρισμα την ομάδα του Ντρούκερ. Ο έλληνας φόργουορντ πέτυχε 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να προηγείται 22-12 της Χαποέλ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη, κυρίως στην επίθεση, των παικτών του Άρη και σταδιακά μείωναν την διαφορά. Μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι κιτρινόμαυροι διατηρούσαν το +10 (32-22), αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των ισραηλινών. Η Χαποέλ έτρεξε ένα σερί 6-0 στο τέλος του δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τον Άρη να κρατάει μεν το προβάδισμα στο ημίχρονο, αλλά με μόλις ένα καλάθι (38-36). Παρά την εξαιρετική εμφάνιση των Ταπούτου και Χατζηβρέττα, ο Αρης δεν μπορούσε να ανοίξει την διαφορά στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να τιμωρούν την περιφερειακή άμυνα του Αρη και να παίρνουν για πρώτη φορά στον αγώνα το προβάδισμα στο σκορ, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (61-63). Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Πέντε πόντοι του Χατζηβρέττα και ένα καλάθι του Ταπούτου έδωσαν στην ομάδα του Ντρούκερ σημαντικό προβάδισμα επτά πόντων (88-81), ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Έτσι ο Άρης επικράτησε με το τελικό 92-83 της Χαποέλ στο Ισραήλ, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη του στον 4ο όμιλο του Eurocup.

Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκρόνιγκεν, καθώς επικράτησε της αντιπάλου του με 68-51 για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Eurocup. Ο Πανελλήνιος, παρά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε στα επιθετικά ριμπάουντ (6-23) έφτασε στην πρώτη του νίκη στην διοργάνωση, χάρις σε ένα εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο που του επέτρεψε να χτίσει μια διαφορά 14 πόντων, την οποία δεν κατάφεραν να ανατρέψουν οι ολλανδοί. Καλύτερος από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο Μόρις Μπέιλι με 15 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Σάμο Ούντριχ με 11. Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ ισόπαλο στο 26-26, με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει καταφέρει να εδραιώσει την υπεροχή της. Ο Πανελλήνιος έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση του στην 3η περίοδο όπου με ένα σερί 12-1 εκτόξευσαν την διαφορά στο +14 (49-35) και στη ουσία βρισκόταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.. Οι ολλανδοί μείωσαν προσωρινά στους 6 (47-53) αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πλησίασαν στο σκορ ελπίζοντας στην νίκη. Οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα άρχισαν να ανεβάζουν εκ νέου την διαφορά διαμορφώνοντας το τελικό 68-51.

Τέλος παρά την συγκινητική εμφάνιση του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την δεύτερη ήττα του στον 6ο όμιλο του Eurocup από την Μπενετόν Τρεβίζο με σκορ 67-62. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση του και τα πολλά λάθη (ειδικά στο πρώτο μέρος) και παρά την μείωση του σκορ στην 4η περίοδο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ολική ανατροπή. Ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε μόλις 26 πόντους στο 1ο ημίχρονο (10 στο 1ο δεκάλεπτο και 16 στο δεύτερο), ενώ τα πολλά λάθη στην επίθεση δεν του επέτρεπαν να αποκτήσει ένα καλό ρυθμό. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν η Μπενετόν Τρεβίζο άρχισε σταδιακά να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των γηπεδούχων και χτίζει μια διαφορά υπέρ της. Ο ιταλικός σύλλογος μπορεί να προηγούταν μόλις με ένα πόντο μετά το τέλος τους 1ου δεκαλέπτου (11-10) ωστόσο ένα ξέσπασμα στο 2ο της έδωσε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια στο +9 (30-21). Στο 3ο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν την διαφορά στο +18 υπέρ τους (46-28). Το δεκάλεπτο τελικά έκλεισε με το ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί ένα καλό σερί 14-4 και το δεκάλεπτο να κλείνει με ένα εκπληκτικό τρίποντο από τον Γιώργο Δέδα από τα 8 μέτρα, που διαμόρφωσε και το 42-50 της 3ης περιόδου. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησαν πολύ δυνατά την 4η και τελευταία περίοδο μειώνοντας στους 4 (46-50) δίνοντας ελπίδα για μια μεγάλη ανατροπή. Όμως η Μπενετόν Τρεβίζο διατήρησε την ψυχραιμία της και έφτασε τελικά στην νίκη με σκορ 67-62.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου