Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...

Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, η οποία αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη, θα διεξαχθεί σε δύο μέρη। Συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 6 παιχνίδια ενώ την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου θα κλείσει η αυλαία της αγωνιστικής με ένα τελευταίο παιχνίδι.

Την πρώτη μέρα της αγωνιστικής, στην Θεσσαλονίκη και στο γεμάτο όπως αναμένεται από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, PΑΟΚ SPORTS ΑRΕΝΑ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πλήρεις χωρίς απουσίες, θα προσπαθήσουν να γυρίσουν στα επιτυχή αποτελέσματα ύστερα από τις ήττες που υπέστησαν αμφότεροι την προηγούμενη αγωνιστική। Παρόν στην αναμέτρηση με τον δικέφαλο του Βορρά στην Πυλαία θα είναι για την ομάδα του Μηνά Γκέκου ο Ρόντρικ Μέλς ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στον αστράγαλο.Στο μεταξύ ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Πάτρικ Σπαρκς είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Έντι Σάνον και εκτός απροόπτου αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη, αλλά δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του.

Ταυτόχρονα στο κλειστό της Καλαμιτσας στην Καβάλα, η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί το Μαρούσι σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα και σίγουρα διαφορετική ψυχολογία। Στην πολύ καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα του Δημήτρη Πριφτη έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση της επίσημης μεταγραφής του Λαμόντ ΜακΙντος που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Την ιδία στιγμή και το Μαρούσι αναμένεται να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα τραυματισμών με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που τόσο έλειψε στο παιχνίδι με τον Ίκαρο, να αγωνίζεται κανονικά στο Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Την ιδία μέρα στο Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Λαμίας ο Πανιώνιος, με την αμφίβολη παρουσία του Νίκου Μπάρλου λόγω στομαχικών διαταραχών, θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο του ρόζ φύλλο αγώνα, και μάλιστα εκτός έδρας, εναντίον του Πανελληνίου। Αποστολή εξαιρετικά δύσκολη αφού απέναντι τους οι κυανέρυθροι θα βρούν τους Ολυμπιονίκες με πολύ καλή ψυχολογία ύστερα από την 1η νίκη τους εκτός έδρας εναντίον της ΑΕΚ, ττην προηγούμενη αγωνιστική. Επιπλέον η προσθήκη του Σάμο Ούντριχ στο ρόστερ του Πανελληνίου αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου καλύπτοντας το κενό της φυγής του Νταμίρ Ράντσιτς .

Παράλληλα στο κλειστό των Ιλισίων η νίκη έστω και με … μισό πόντο είναι επιτακτική για την ομάδα του Ηλικιακού। Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά, με την υποστήριξη των λίγων αριθμητικά αλλά πιστών οπαδών της, ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα που θα της δώσει ελπίδες για παραμονή στα σαλόνια της Α1. Αντίθετο αποτέλεσμα σίγουρα θα καταστήσει, από νωρίς, τον Ηλικιακό φαβορί για την Α2 αφού θα είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Άρης χωρίς κανένα πρόβλημα τραυματισμού και με πολύ καλή ψυχολογία θέλει να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα και να αποδείξει ότι η φετινή χρονιά θα είναι αυτή που θα του δώσει μια θέση στην ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς .

Στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της πρώτης μέρας της αγωνιστικής Ολυμπιακός και ΠΑΟ, παρά τις απουσίες των Παπαλούκα και Νίκολας, λόγω τραυματισμών, αντίστοιχα, δεν αναμένεται να συναντήσουν καμία ιδιαίτερη δυσκολία για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα εναντίον του Ικάρου Καλλιθέας και του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ και στο Βενετόκλειο.

Στο παιχνίδι που θα κλείσει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής, την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, το Περιστέρι θα υποδεχτεί στην έδρα του τον Ηρακλή επιδιώκοντας επιτακτικά την νίκη για να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από την ήττα του την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΠΑΟ μετρώντας μόνο μια νίκη ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής, με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Μεξα στον πάγκο του, θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Αργύρη Πεδουλακη, χωρίς άγχος, αφού μετραει ήδη 2 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα που του δίνουν την άνεση για ένα παιχνίδι χωρίς πίεση ελπίζοντας για την έκπληξη και την πρώτη νίκη εκτός έδρας την φετινή χρόνια.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου