Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ

Η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, θα διεξαχθεί σε τρία μέρη. Συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 2 παιχνίδια, την Κυριακή 28 Νοέμβριου θα γίνουν ακόμα 4 παιχνίδια και τέλος την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα κλείσει η αυλαία της αγωνιστικής με 1 τελευταίο παιχνίδι.

Την πρώτη μέρα της αγωνιστικής, στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Ίκαρο Καλλιθέας, σε έναν αγώνα εξαιρετικά σημαντικό κυρίως για την γηπεδούχο ομάδα που προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες στους 2 τελευταίους αγώνες του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα αγωνιστεί πλήρεις χωρίς προβλήματα τραυματισμών ενώ αντίθετα η ομάδα Άρη Λυκογιάννη θα αγωνιστεί και σε αυτό το παιχνίδι χωρίς έναν από τους Αμερικάνους της αφού δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Πάτ Κάρολ του οποίου το συμβόλαιο διακόπηκε λόγο τραυματισμού.

Ταυτόχρονα στην Ρόδο ο Κολοσσός με πολύ καλή ψυχολογία από την τελευταία εκτός έδρας νίκη του επί του Ηρακλή θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον πάντα μαχητικό και επικίνδυνο Άρη. Η αποστολή αυτή της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού ο ‘‘αυτοκράτορας’’ πάρα το σοκ που υπέστη από την εντός έδρας ήττα του από το Περιστέρι την προηγούμενη αγωνιστική έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πήρε μια δύσκολη νίκη στο Ισραήλ για το Eurocup.

Την δεύτερη μέρα της αγωνιστικής το φορμαρισμένο Περιστέρι, θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί των επιτυχών αποτελεσμάτων που έχει στις τελευταίες αγωνιστικές αυτή την φορά απέναντι στην ΑΕΚ. Σίγουρα όμως από την άλλη πλευρά και η ομάδα του Μηνά Γκέκου δεν πρόκειται να είναι εύκολος αντίπαλος αφού όπως έδειξε και στο προηγούμενο παιχνίδι που επικράτησε εύκολα του Ηλισιακού αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και είναι πολύ επικίνδυνη για όποιον την υποτιμήσει. Και οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς προβλήματα τραυματισμών γεγονός που θα κάνει την αναμέτρηση εξαιρετικά αμφίρροπη.

Παράλληλα, μια ακόμα από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, η Καβάλα, θα αντιμετωπίσει στο κλειστό της Καλαμίτσας τον ως τώρα ασταθή και προβληματικό Ηρακλή σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο. Καβάλα και Ηρακλής προέρχονται από ήττες την προηγούμενη αγωνιστική από ΠΑΟ και Κολοσσό αντίστοιχα. Όμως ενώ για την Καβάλα η ήττα κρίνεται φυσιολογική για τον Ηρακλή η ήττα εντός έδρας από τον Κολοσσό ήταν πολύ σημαντική αφού η ομάδα των ‘‘κυανολεύκων’’ έχασε ένα σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια της για την παραμονή στην Α1. Πάντως ο Δημήτρης Πρίφτης, παρά την επιστροφή του Χριστόφορου Στεφανιδη που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Θόδωρου Ζάρρα, Νέι Στρναντ και Βασίλη Σύμτσακ που παραμένουν τραυματίες. Από την άλλη πλευρά και η ομάδα του Ντάρκο Ρούσο θα αγωνιστεί με πολλά προβλήματα αφού παρά το ότι ο Ματ Μπόουλντιν εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ και η διάγνωση έδειξε ότι το αιμάτωμα που τον ταλαιπωρούσε έχει υποχωρήσει 100% αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σε ετοιμότητα να αγωνιστεί την Κυριακή. Ταυτόχρονα για την ομάδα του Ηρακλή ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Βασίλης Αγγελακόπουλος, Θωμάς Τσαλκιτζής και Τριαντάφυλλος Πεταλωτής οι οποίοι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ομάδα τους σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια της δεύτερης μέρας της αγωνιστικής Ολυμπιακός και ΠΑΟ, αναμένεται να επικρατήσουν εύκολα η δύσκολα εναντίον του Πανελληνίου και του Αμαρουσίου, στην Λαμία και στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Και οι δύο προέρχονται από πολύ άσχημες ήττες στην Ευρωλιγκά και θα αντιμετωπίσουν αυτά τα παιχνίδια με ιδιαίτερη σοβαρότητα έχοντας ως σκόπο να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα βελτιώνοντας την σταθερότητα στην απόδοση τους που ως τώρα παραμένει εξαιρετικά προβληματική. Πάντως μπορεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής να μην υπολογίζουν πολύ σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τα παιχνίδια τους με τους δυο αιωνίους όμως μια ενδεχόμενη μη ανταγωνιστική παρουσία των παικτών τους, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές τόσο στο roster όσο, ίσως, και στην τεχνική ηγεσία των δυο ομάδων.

Τέλος την επόμενη μέρα (Δευτέρα 29 Νοεμβρίου) στο τελευταίο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής, στο ‘‘καυτό’’όπως αναμένεται, κλειστό των Ιλισίων ο Ηλισιακός με τον Κώστα Φλεβαρακη στο πάγκο του θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να κατακτήσει το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή περίοδο εναντίον του αναγεννημένου, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, Πανιωνίου. Αντίθετα από τους ‘‘κυανέρυθρους’’ που μετράνε 2 νίκες στα τελευταία 2 παιχνίδια στο πρωτάθλημα η ομάδα των Ιλισίων δεν έχει ακόμα γευτεί την χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελεί μια από τις τελευταίες τις ελπίδες για την παραμονή της στα σαλόνια της Α1.



Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου