Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Εξώδικο Πατέρα σε Λίγκα


Οι αιχμές που φέρεται πως άφησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Σουπερ Λιγκ, για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα, ενόχλησαν τον πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ Νικόλαο Πατέρα ο οποίος με την σειρά του έστειλε εξώδικο στην διοργανώτρια αρχή ζητώντας να του παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το αίτημα του Παναθηναϊκού δεν έγινε δεκτό και όπως όλα δείχνουν οι πράσινοι θα προσφύγουν στον αθλητικό εισαγγελέα προκειμένου να τους παραδοθούν τα πρακτικά της Δ.Σ της Λίγκας της Τρίτης και οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες κάτι που το γνωστοποίησαν και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν η οποία αναφέρει.

«Με αφορμή το γεγονός ότι χθες και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας επιλεγμένοι διάλογοι από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Super League που περιλάμβαναν πολύ σοβαρά υπονοούμενα και κατηγορίες, ζητήσαμε από τη διοργανώτρια να μας παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και μας ζητήθηκε να φέρουμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επειδή όμως οι ανέξοδοι λεονταρισμοί πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός πρακτικών με επιλεκτικές και αποσπασματικές «διαρροές» προς τον Τύπο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων πρέπει κάποια στιγμή είτε να σταματήσουν είτε να συνοδεύονται και από το ανάλογο κόστος, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της, κ. Νικόλας Πατέρας απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς τη Super League, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή του Αθλητικού Εισαγγελέα, με το οποίο ζητούν αντίγραφο των εν λόγω μαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκειμένου η όποια υπόνοια ή κατηγορία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με δεδομένα τα δημοσιεύματα και τις «διαρροές» για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».

Τι είναι όμως αυτά που ειπώθηκαν και έχουν ενοχλήσει τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διάλογο μεταξύ του Πρόεδρου της Λίγκας και εκπρόσωπου των πρασίνων, ο κ Μαρινάκης αναφερόμενος στο περσινό πρωτάθλημα το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο και ο Γιάννης Βεκρής απαίτησε από τον Πρόεδρο της Λιγκας να εξηγήσει τι εννοεί. Ο κ. Μαρινάκης χωρίς να κρυφτεί του απάντησε πως ο Παναθηναϊκός πέρσι είχε την εύνοια της διαιτησίας και ο κ. Βεκρής του ζήτησε να ανακαλέσει. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που φαίνεται να έχει ενοχλήσει τον Παναθηναϊκό και να τον έχει οδηγήσει σε αυτή του την ενέργεια, αλλά και τα όσα ακούστηκαν για την επίθεση κατά του Κύρου Βασάρα μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τα όσα έχουν διαρρεύσει από το ΔΣ της Λίγκας δεν έχουν γραφτεί στα πρακτικά, καθώς είχε ζητηθεί να μην συμβεί αυτό, ενώ είχε σταματήσει και η μαγνητοφώνηση, κάτι που σίγουρα θα το γνώριζαν και οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού κ Βεκρής και Γόντικας. Οπότε αν έχει συμβεί αυτό ακόμα και η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου