Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα λάθη της 11ης αγωνιστικής


Μόνο δυο βοηθοί αντιμετώπισαν σύμφωνα με τις εκθέσεις των παρατηρητών πρόβλημα και θα τεθούν στην διάθεση της ΚΕΔ μετά τα λάθη τους στα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, και συγκεκριμένα οι Κότσιρος και Μποζατζίδης, με τον πρώτο να ακυρώνει κανονικό γκολ της Κέρκυρας και τον δεύτερο να ακυρώνει λανθασμένα τέρμα της Λάρισας.

Από τη άλλη αναφορικά με το ντέρμπι της αγωνιστικής αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ο Παμπορίδης αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού στο πρώτο ημίχρονο χαρίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις σε δυνατά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων αλλά και σε αρκετές αψιμαχίες. Από τους ερυθρόλευκους ωστόσο διαμαρτύρονται για την φάση του 24ου λεπτού όπου θεωρούν πως ο Ζουέλα σπρώχνει και ανατρέπει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και ο ρέφερι από το Κιλκίς δεν δίνει πέναλτι. Από την άλλη στον δικέφαλο του βορρά φωνάζουν για πέναλτι στον Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 48, όμως όπως φαίνεται και από το ριπλέι ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκει καθαρά την μπάλα στο τάκλιν που επιχειρεί, ενώ στον ΠΑΟΚ διαμαρτυρηθήκαν και για δεύτερο πέναλτι στο 51΄ σε χέρι του Ριέρα, όπου δεν υπάρχει τίποτα καθώς η μπάλα βρίσκει τον αγκώνα του που είναι κολλημένος στο σώμα του. Σωστή η αποβολή του Ίβις με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Ουρτάδο.

Τα πυρά του Ηρακλή δέχθηκε ο Μιχάλης Βοσκάκης για την διαιτησία του στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο γηραιός εξέδωσε ανακοίνωση κατά του διαιτητή από το Ρέθυμνο με αφορμή την αυστηρή αποβολή του Σολτάνι στο 92, όπου ο παίκτης του γηραιού είδε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βύντρα και στη συνέχεια είδε και την δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Πάντως και ο Παναθηναϊκός είχε παράπονα από την διαιτησία του. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχου διαμαρτυρήθηκαν για την φάση του 54ου λεπτού για πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Σολτάνι, όμως ο Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ο Γκαρσία σημείωσε γκολ το όποιο ακυρώθηκε με τον ρέφερι να γυρίζει την φάση πίσω και να δίνει επιθετικό φάουλ.
Στο Άρης-Κέρκυρα ο Αρετόπουλος έβγαλε το ματς χωρίς σοβαρά λάθη, σε αντίθεση με τον βοηθό του Κότσιρο, ο οποίος στο 91 προκάλεσε δικαιολογημένα τις έντονες διαμαρτίες των φιλοξενούμενων, αφού ακύρωσε καθαρό τέρμα του Παρασκευαίδη ως οφσάιντ. Το λάθος του Κότσιρου σημειώθηκε από τον παρατηρητή και ο βοηθός από την Αρκαδία θα τεθεί στην διάθεση της ΚΕΔ για κάποιες αγωνιστικές.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον βοηθό Μποζατζίδη, ο οποίος στην αναμέτρηση της Λάρισας με τον Πανιώνιο στέρησε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα ίσια, καθώς ακυρώθηκε το τέρμα του Κανόμπιο στο 45 γιατί ο βοηθός θεώρησε πως ο Βενετιδης που έβγαλε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Αντίθετα ο διαιτητής του αγώνα Μάνταλος παρά το γεγονός ότι στο 94΄ θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι σε τράβηγμα του Σιοβα στο Νταμπιζα, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποια πρόβλημα.

Στο Καβάλα-ΑΕΚ ο Τσινιάρης έκανε μια καλή διαιτησία, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Λαγό με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Αμπντούν. Καλή ήταν η διαιτησία του Σπάθα στο Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης, ενώ χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα έβγαλε το ματς Ξάνθη-Πανσερραϊκός ο Κωνσταντινέας, όπως και ο Τριτσώνης το παιχνίδι Ατρόμητος-Εργοτέλης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου