Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αμφίρροπα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 αποδεικνύοντας ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, εκτός του ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, είναι πολύ μικρές και ανατρέπονται από αγωνιστική σε αγωνιστική।

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Άρης νίκησε στην παράταση με 87-82 τον Ηλυσιακό στο κλειστό των Ιλισίων। Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, αλλά δεν ήταν αρκετή αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στο έξτρα πεντάλεπτο. Ηγέτες του Άρη στο δεύτερο μέρος ήταν οι Σλούκας και Χρυσικόπουλος, ενώ κορυφαίος ήταν ο Πι Τζέι Τάκερ που σημείωσε 17 πόντους αρκετοί εκ των οποίων, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Αμερικάνοι Μπάξτερ (21 πόντοι) και Πρόγουελ (18), αλλά η προσπάθειά τους δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στον Ηλυσιακό, ο οποίος κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να προηγηθεί μέχρι και με 12 πόντους.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να διεκδικήσει την νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, αφού επέβαλε το ρυθμό του από το πρώτο δευτερόλεπτο, και δεν εφησύχασε μέχρι το τέλος, νικώντας με το χαρακτηριστικό 92-70। Ο ΠΑΟΚ πολύ πιο πλήρης, ποιοτικός και σοβαρός έκανε περίπατο απέναντι στην ΑΕΚ (92-70), που είχε πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με μια διαφορά 20 πόντων (54-34). Με όπλο την ευστοχία του στα τρίποντα και πιέζοντας στην περιφέρεια για να εκμεταλλευτεί τις περιορισμένες λύσεις του αντιπάλου του, ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε από τα πρώτα δευτερόλεπτα το προβάδισμα και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ντονι Μακ Γκραθ, Δέδας, Μάρσαλ και κατά διαστήματα Παπαδόπουλος, Γκρέι και Αποστολίδης έκαναν την περισσότερη δουλειά από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ από την ΑΕΚ πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Καστλ, Ντικούδης, Καλλινικίδης, την ώρα που ο Γκράντι είχε απλά κάποια ξεσπάσματα. Ο Μηνάς Γκέκος είχε στη 12άδα, αλλά δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Πάτρικ Σπαρκς, που έφτασε μόλις χθες στην Ελλάδα.

Παράλληλα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανιώνιος ο οποίος επικράτησε με σκορ 59-67 του Πανελληνίου μέσα στο κλειστό της Λαμίας। Οι Γιώργος Τσιάρας και Τσιγεμελού Ενολού ανέλαβαν να προσφέρουν στον Πανιώνιο την πρώτη του νίκη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήθελε περισσότερο τη νίκη και πέτυχε ένα σημαντικό διπλό και μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη, καθώς στα τρία πρώτα ματς ο απολογισμός της ήταν 0-3. Έτσι, οι "κυανέρυθροι" πήραν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Πανελλήνιος πέταξε στα σκουπίδια το "διπλό" επί της ΑΕΚ που είχε πετύχει την περασμένη εβδομάδα στο κλειστό του Ελληνικού. Ο Πανιώνιος τελείωσε το ματς με 9/27 τρίποντα και πολύ καλά ποσοστά για εκτός έδρας ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή του φάουλ έχοντας 12/12 βολές την ίδια στιγμή που ο Πανελλήνιος αρκέστηκε σε ένα ποσοστό της τάξης του 67%, χάνοντας πολλές βολές. Σίγουρα τα 21 λάθη στα οποία υπέπεσε ο Πανελλήνιος προβληματίζουν τον Θανάση Σκουρτόπουλο

Ταυτόχρονα παίζοντας καταπληκτικά στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο κι έχοντας τον ηγέτη της Μιλτ Παλάσιο σε εκπληκτική μέρα, η Καβάλα πήρε σπουδαία νίκη (και διαφορά) με 79-58 επί του Αμαρουσίου στο κλειστό της Καλαμίτσας। Ο Μιλτ Παλάσιο δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ της παρέας του (με 24π.) ήταν και ο οργανωτής (με 6 ασίστ) της τρίτης νίκης που πανηγύρισε η Καβάλα, σε τέσσερις αγωνιστικές. Σημαντική ήταν και η προσφορά του Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος ωστόσο, δεν είχε αντίπαλο καθώς για μια ακόμη ημέρα ο Λανς Ολρεντ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Επιπλεον μετά από τέσσερα ματς στα οποία δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της ομάδας, ο Λανς Όλρεντ θα αποτελέσει παρελθόν από το Μαρούσι. Πιθανός αντικαταστάτης του Όλρεντ θα είναι ο Ρόμπερτ Τρέιλορ ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο, έχοντας μια καλή σεζόν με 9,9 πόντους και 10,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Αναφορικά τώρα με τους αιωνίους, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας εύκολα επί του Ικάρου Καλλιθέας και του Κολοσσού Ρόδου αντίστοιχα।

Ο Παναθηναϊκός με ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο "καθάρισε" τον αγώνα με τον Κολοσσό με όπλο του και πάλι την άμυνα (83-53)। Η κούραση από τον αγώνα με την Εφές Πίλσεν, φάνηκε στους πράσινους μόνο για το πρώτο δεκάλεπτο. Μετά οι πράσινοι επέβαλλαν τους κανόνες τους, έκαναν ένα σερί 20-0 και κατεκτησαν ευκολα το ροζ φυλλο αγωνα. Κορυφαίος των πρασίνων, ο Ίαν Βουγιούκας, που στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός με ένα επιμέρους 25-6 έβαλε τις βάσεις για την 4η του νίκη στο πρωτάθλημα, είχε 5/5 δίποντα και μερικές εκπληκτικές κινήσεις κοντά στο καλάθι. Από κοντά του και ο Νικ Καλάθης που συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις για να συνεχίσει και ο Παναθηναϊκός να κερδίζει τους αντιπάλους του στην Α1 με μέσο όρο διαφοράς 30 πόντων.

Τέλος ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο ακριβώς έπρεπε κόντρα στον Ίκαρο του οποίου επικράτησε 86-64 στο άδειο ΣΕΦ και πέτυχε το "4 στα 4", κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων। Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Ικάρου, με σκορ 86-64 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν αήττητη την έδρα τους σε ένα ακόμα ματς που έπρεπε να παίξουν χωρίς τον κόσμο τους και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Παναθηναϊκό. Από την πλέυρά του, ο Ίκαρος πραγματοποίησε μία αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στους Κυπελλούχους Ελλάδας. Το δίδυμο των Νίλσεν και Μπουρούση ήταν εκπληκτικό καθώς τελείωσαν το ματς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Τεόντοσιτς ήταν καθοριστικός σε επίθεση και οργάνωση καλύπτοντας το κενό του Παπαλουκά ο οποίος δεν αγωνίστηκε. Εκτός 12άδας έμεινε και ο Νεστέροβιτς για να πάρει μερικές ανάσες, εν όψει του αγώνα με την Βίρτους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Καλαμπόκης ο οποίος πέτυχε 14 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου