Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τους πείραξε το Εuro 2004


Είναι σύνηθες φαινόμενο οι επιτυχίες της Ελλάδας πολλές φορές να ενοχλούν και να κατακρίνονται από ξένα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα το κόμπλεξ που έχουν οι Άγγλοι με την χωρά μας είναι μεγάλο, ίσως γιατί η χώρα η όποια αποκαλείται η γενέτειρα του ποδοσφαίρου, δεν έχει καταφέρει ακόμα αυτό που κατάφερε η Ελλάδα το 2004, να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα πικρόχολα σχόλια τους σε αφιέρωμα της γνωστής αγγλικής ιστοσελίδας "Goal.com" , όπου συγκαταλέγουν την εθνική ομάδα της Ελλάδας στις 10 πιο μισητές ομάδες όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφερε το 2004 να αφήσει άφωνη όχι μόνο την Ευρώπη αλλά όλο τον κόσμο με την επιτυχία της στην Πορτογαλία, είναι συμφώνα με τους Άγγλους η 5η πιο μισητή ομάδα όλων των εποχών.
Εκτός της Εθνικής μας ομάδας στη δεκάδα βρίσκονται ιστορικές ομάδες όπως η Αργεντινή του 1990, η οποία είναι στην πρώτη θέση, η Μπάγερν Μονάχου της δεκαετίας του 70 που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Εστουντιάντες της περιόδου 1967 έως 70, η Λιντς επί Ντον Ρέβι, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 1993, η εθνική Ιταλίας, η Άρσεναλ της περιόδου από το 1986 έως το 1995 και η Ρεάλ Μαδρίτης επί προεδρίας Ραμόν Καλδερόν.
Σε ότι αφορά την Εθνική μας ομάδα, η αγγλική ιστοσελίδα αναφέρει πως πριν από το Euro του 2004, οι Έλληνες είχαν προκριθεί δύο μόλις φορές σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης σε όλη την ιστορία τους και κατάφεραν εκείνη τη χρονιά έχοντας μια ομάδα με καθόλου μεγάλα ονόματα καθοδηγούμενα από τον επαρχιώτη Γερμανό θρύλο Ότο Ρεχάγκελ και παίζοντας αντί-ποδόσφαιρο, να προκριθούν από έναν όμιλο που περιελάμβανε τη διοργανώτρια Πορτογαλία και την Ισπανία, να περάσουν και την Γαλλία στα προημιτελικά, αλλά και την Τσεχία στα ημιτελικά και να φτάσουν στον τελικό όπου για δεύτερη φορά επικράτησαν της Πορτογαλίας και πήραν τον τίτλο, προκαλώντας το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου