Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η Ευρώπη...παίζει μπάλα


Αρκετές σπουδαίες αναμετρήσεις διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη. Στην Αγγλία τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον τελικό του Λιγκ Καπ μεταξύ Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ενώ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ξεχωρίζει το παιχνίδι της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορτν Μπριτζ». Οι μπλε που βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πινάκα θα επιδιώξουν το Σάββατο να πάρουν τη νίκη στο Λονδίνο για να αποκτήσουν διάφορα 4 βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που κατάφερε την Τρίτη να επικρατήσει με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» της Γουέστ Χαμ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής. Από την άλλη όμως νίκη θέλει και η Σίτι η οποία, μετά τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο πλέον δίνει μάχη για να μπει στην τετράδα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από αυτό το ματς στο Λονδίνο φιλοξενείται και η αναμέτρηση της Τότεναμ με την Έβερτον, ενώ από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι μάχες στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα μεταξύ Μπέρνλι -Πόρτσμουθ και Μπόλτον-Γούλβς. Επίσης διεξάγονται και οι αναμετρήσεις Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν, Στόουκ-Άρσεναλ, Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν και Σάντερλαντ-Φούλαμ.

Στην Ισπανία ξεχωρίζει το παιχνίδι Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια, ενώ για την μάχη της κορυφής της Πριμέρα Ντιβιζιόν η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στο «Καμπ Νου» την Μάλαγα και η Ρεάλ Μαδρίτης που περιμένει στραβοπάτημα των «μπλαουγκράνα» για να ανέβει στην πρώτη θέση θα πρέπει να πάρει το διπλό κόντρα στην Τενερίφη. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής του Ισπανικού πρωταθλήματος η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Λα Κορούνια, η Χετάφε την Σαραγόσα, η Σπόρτινγκ Χιχόν την Οσασούνα, η Βαγιαδολίδ τη Μαγιόρκα, η Χερέθ την Εσπανιόλ και η Σεβίλλη την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Με ντέρμπι ανοίγει η αυλαία της 24ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα, όπου η Σάλκε φιλοξενεί την Μπορούσια Ντόρτμουρ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι του «Αλιάνζ Αρίνα» ανάμεσα στην Μπάγιερν Μονάχου και το Αμβούργο την Κυριακή , με τους «βαυαρούς» να θέλουν νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή. Μια μέρα νωρίτερα η Μπάγερν Λεβερκούζεν αναμένεται να έχει ευκολότερο έργο από την συγκάτοικο της στην κορυφή, καθώς υποδέχεται την Κολωνία. Το υπόλοιπο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τις αναμετρήσεις Χέρτα-Χοφενχάιμ, Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης, Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ, Μπόχουμ-Νυρεμβέργη και Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ.

Δύσκολο έργο θα έχει η Ίντερ την Κυριακή όπου φιλοξενείται στο «Φρίουλι» από την Ουντινέζε για την 26η αγωνιστική του Καμπιονάτο, αφού οι γηπεδούχοι καίγονται για βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού. Την ιδία ώρα η Μίλαν που έχει πλησιάσει τους «νερατζούρι» στους 4 βαθμούς αντιμετωπίζει την προτελευταία Αταλάντα, ενώ η Ρόμα θέλει να φτάσει τις έξι συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα, όμως για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Νάπολι στο «Σαο Πάολο». Η αγωνιστική δράση στην Ιταλία θα ολοκληρωθεί με τις αναμετρήσεις Κατάνια-Μπάρι, Λάτσιο-Φιορεντίνα, Κιέβο-Κάλιαρι, Τζένοα-Μπολόνια , Λιβόρνο-Σιένα, Πάρμα-Σαμπντόρια και Γιουβέντους-Παλέρμο.

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μαρσέιγ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Σαμπιονά. Οι «Μασσαλοί» με νίκη συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά τίτλου, ενώ οι «πρωτευουσιάνοι» αν και βαθμολογικά αδιάφοροι θέλουν στην έδρα τους τη νίκη για το γόητρο. Η πρωτοπόρος Μπορντό φαινομενικά θα έχει εύκολο έργο στη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λε Μαν, ενώ το πρόγραμμα της αγωνιστικής στη Γαλλία συμπληρώνουν τα ματς Λοριάν-Σοσό, Λιόν-Νις, Μονακό-Μπουλόν,, Νανσί-Γκρενόμπλ , Τουλούζ-Λανς , Βαλενσιέν-Σεντ Ετιέν, Μονπελιέ-Ρεν και Λιλ-Οσέρ.

Στο μεταξύ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει στην Σκωτία το ντέρμπι του «Ολντ Φιρμ» μεταξύ Ρέιντζερ και Σέλτικ. Οι «προτεστάντες» με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουν το πρωτάθλημα, καθώς θα ανεβάσουν την διαφορά τους από τους «καθολικούς» σε διψήφιο αριθμό, ενώ η Σέλτικ παίζει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο. Ντέρμπι όμως διεξάγεται και στην Πορτογαλία, όπου η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φιλοξενεί την Πόρτο, με τους «δράκους» να θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την κατάκτηση του τίτλου.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου