Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τεράστια πρόκριση για τον Ολυμπιακό


Τεράστια επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο αυτοκράτορας του Ελληνικού βόλει, πήρε αυτό που έψαχνε στην Ρωσία, υπερασπίστηκε το υπέρ του 3-1 του πρώτου αγώνα του Ρέντη, και παρά την ήττα του με 3-2, κατάκτησε ΠΑΝΑΞΙΑ μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόκριση, για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη αυτή πρόκριση από το πρώτο σετ. Οι ερυθρόλευκοι, παρά το αρχικό μούδιασμα (8-5) στην συνέχεια πήραν τον έλεγχο του σετ (13-16), και παρά το γεγονός πως η Ζενίτ πλησίασε στον πόντο (19-20), οι Κόκκινοι Γίγαντες στάθηκαν ψύχραιμοι στην συνέχεια, φτάνοντας στο 20-25 και το 0-1.
Πλέον οι Ρώσοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, κάτι που φάνηκε στα επόμενα 2 σετ, με την Ζενίτ να πιάνει εξαιρετική απόδοση, τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ακολουθήσει, με συνέπεια το 25-20, 25-19 και το 2-1 για τους γηπεδούχους.
Το πιο κρίσιμο σετ όμως ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, το 4ο. Η Ζενίτ έδειχνε πως έχει τον έλεγχο και του 4ου σετ, καθώς προηγήθηκε με 16-13 και 19-15. Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, καθώς, όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι (22-23) αλλά να φτάσει μία ανάσα από την κατάκτηση του (23-24). Τελικά, μετά από ένα σετ ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο 27-29 και την επική πρόκριση στην επόμενη φάση.
Όσον αφορά το Tie Brake, καθαρά για τυπικούς λόγους, να αναφέρουμε πως κατέληξε στην Ζενίτ Καζάν με 15-8 με τους Ρώσους να παίρνουν την νίκη με 3-2, τον Ολυμπιακό όμως το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου