Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ονειρά τιτλού κανει ο ΠΑΟΚ


Μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε μέσα στην Τούμπα με 2-1 χάρης τα τέρματα των Γκαρσια και Μουσλίμοβιτς και πλέον απέχει δυο μόλις βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πινάκα της Σουπερ Λιγκ, κάνοντας όνειρα για τον τίτλο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν συντηρητικά προσέχοντας τις άμυνες τους και γι αυτό δεν δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες στις δυο εστίες. Στο 1ο λεπτό ο Λετο επεχείρησε ένα μακρινό σουτ χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με ένα σουτ του Βιειρίνια από καλή θέση, που επίσης δεν βρήκε στόχο. Στο 25΄ στην μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ο Καραγκούνης μετά από εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Χαλκιά, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο διεθνής μέσος έστρωσε στον Βύντρα, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Εντίνιο αν και μετά την σέντρα του Βιειρίνια σηκώθηκε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά δεν σημάδεψε σωστά με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σάντος και του Νιόπλια μπήκαν με άγριες διαθέσεις. Στο 58 ο Τζόρβας με υπερένταση έδιωξε την μπάλα στην κεφαλιά του Ιβίτς, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έμεινε θεατής δυο λεπτά αργότερα όταν ο Γκαρσία από πλάγια θέση εκτέλεσε απευθείας το φάουλ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Τζόρβας το μόνο που έκανε ήταν να την παρακολουθεί να καταλήγει στα δίχτυα του. Το γκολ του Γκαρσία στο 60΄, το οποίο ο Ουρουγουανός το αφιέρωσε στην μητέρα του πέθανε πρόσφατα, έβαλε φωτιά στην Τούμπα, όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ακαριαία και στο 64 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Σαλπιγγίδης με όμορφη ενέργεια γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Σισε, με τον Γάλλο να πλασάρει εύστοχα τον Χαλκιά και να κάνει το 1-1, παγώνοντας την Τούμπα. Παρόλα αυτά το τέρμα του Γάλλου επιθετικού δεν πάγωσε και τους παίκτες του Σάντος και ιδιαίτερα τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά το 1-1, κατάφερε να ξαναβάλει φωτιά στις εξέδρες. Ο Βόσνιος επιθετικός του δικέφαλου του βορρά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την βαθιά μπαλιά του Σορλέν και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Τζόρβα στην έξοδο του κάνοντας στο 68 το 2-1. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Μουσλιμοβιτς άρχισαν την οπισθοχώρηση και όσο και αν τους φώναζε ο Σαντος να ανέβουν, εκείνοι κλειστήκαν στην περιοχή τους για να κρατήσουν τη νίκη. Στο 75 ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ενώ στο 83 ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα στο Νίνη, ο οποίος από καλή θέση είδε στο σουτ του την μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει μια πολύτιμη νίκη, την πρώτη μετά το 2007 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Τούμπα.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου