Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αποκαλύψεις-σοκ απο Μπιτσαξή


Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε την Πέμπτη ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έδωσε στη δημοσιότητα 32 επιτροπές και ομάδες εργασίας της γραμματείας, οι οποίες κόστισαν στο Ελληνικό δημόσιο από το 2005 μέχρι και το 2009 περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Γι αυτό το λόγο ανακοίνωσε πως καταργεί πλέον αυτές τις 32 επιτροπές της Γ.Γ.Α μεταξύ των οποίων είναι και η επιτροπή ελλήνων ολυμπιονικών. η οποία κάθε χρόνο εισέπραττε από τον κρατικό κορβανά περίπου 750.000 ευρώ, χρήματα τα οποία όπως τόνισε ο κ . Μπιτσαξης δεν έχει ιδέα το που πήγαν…. "Καταργήθηκαν 32 επιτροπές και ομάδες εργασίας που λειτουργούσαν στη Γ.Γ.Α, μεταξύ των οποίων και η επιτροπή διακίνησης αλληλογραφίας που στοίχιζε στο δημόσιο 193.000 ευρώ. Με τη ρητή και κατηγορηματική μου δήλωση τι δεν υπάρχει πλέον έδαφος για οποιαδήποτε αργομισθία, καταργήθηκαν και επιτροπές αθλητών, οι οποίες στοίχιζαν ποσά άνω των 500.000 και 700.000 ευρώ. Τα πόσο των περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ που κόστισαν συνολικά από το 2005 έως το 2009 αυτές οι επιτροπές, αποτελεί την ετήσια επιχορήγηση του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού".

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού προανήγγειλε αλλαγές στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε "σωματείο-μαϊμού"… "Τα Ολυμπιακά αθλήματα τριάθλου, χόκεϊ επί χόρτου, παγοδρομιών και μπάντμιντον αναβαθμίζονται, κατά αποδοχή της σχετικής εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζονται σε αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στοχευμένη κρατική συνδρομή. Παράλληλα, η χιονοδρομία περνάει στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα, ενώ αναβαθμίζεται και το τένις από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, συμπεριλαμβανόμενο πλέον στα αθλήματα εθνικού αθλητικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα, η πυγμαχία από την Β΄ κατηγορία περνάει στην Γ΄, εντάσσεται, δηλαδή, στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα. Κι αυτό οφείλεται στη διαχειριστική εικόνα που παρουσιάζει η ομοσπονδία του αθλήματος. Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην Β΄ κατηγορία".

Σε ότι αφορά την συνάντηση που θα έχει με την Σουπερ Λιγκ την ερχόμενη Πέμπτη για το φλέγων θέμα της βίας, ο κ. Μπιτσαξής, τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών, επεσήμανε πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ώστε να απομακρυνθεί η αστυνομία από τα γήπεδα…. «Θέλω να πω ότι ο διάλογος με το συντεταγμένο ποδόσφαιρο, δηλαδή την ΕΠΟ, τη Σουπερ Λιγκ και την Ένωση Β-Γ Εθνικής, πλησιάζει προς το τέλος του και ήδη διαμηνύω στο ποδόσφαιρο πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα αντίθετα έχει ενισχυθεί η άποψη μου ότι η μετακινήσεις οπαδών δεν πρέπει να γίνονται, ενώ πιστεύω πως ακόμα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας στα γήπεδα χωρίς την παρουσία της αστυνομίας. Αυτή είναι η θέση μου και μακάρι αυτό να αλλάξει στο μέλλον".

Σχετικά με τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας αθλητών , οι οποίοι έχουν σημειώσει μεγάλη διάκριση, προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο Πάνος Μπιτσαξής, δήλωσε. "Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει πτυχές που επανεκτιμώνται από την κυβέρνηση. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1700 διορισμοί αθλητών στο Δημόσιο, και τα φαινόμενα αργομισθίας, δηλαδη άνθρωποι να παίρνουν τους μισθούς τους στο σπίτι τους είναι υπαρκτό σε πάρα πολύ μεγάλη έκταση. Το να απολαμβάνεις ενός προνομίου και να το ακυρώνεις ή να το απαξιώνεις με την πράξη σου είναι κάτι το οποίο ως φαινόμενο στο χώρο του αθλητικού κινήματος πρέπει να εκλείψει. Ο Έλληνας πολίτης όταν αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός αθλητή να προσλαμβάνεται στο δημόσιο, δεν εννοεί να είναι αργόμισθος, εννοεί να προσφέρει δημόσια υπηρεσία, να έχει διευκολύνσεις στην αγωνιστική του δραστηριότητα και όχι να κάνει κατάχρηση του προνομίου".



Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου