Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Δαλούκας στη Τούμπα και Σπάθας στο Παγκρήτιο


Ο Γιώργος Δαλούκας ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Ο 32χρονος Θεσσαλός ρέφερι καλείται να σφυρίξει για πρώτη φορά από το 2006 που προάχθηκε στην μεγάλη κατηγορία αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων. Βέβαια αυτό δεν σημάνει πως δεν έχει εμπειρία, αφού και διεθνής είναι από το 2009 άλλα και έχει διαιτητεύσει αρκετά ντέρμπι, όπως το περσινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0, το φετινό ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2, οπού και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές για τα λάθη του, ενώ πριν από μερικές αγωνιστικές ήταν διαιτητής και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1. Φέτος ο Δαλούκας έχει οριστεί σε 11 αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0, το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 και το Λάρισα-Παναθηναϊκός 0-3. Δηλαδή φέτος ο δικέφαλος του βορρά με διαιτητή τον Δαλούκα δεν έχει γνωρίσει ακόμα ήττα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους πράσινους, οι οποίοι όμως δεν έχουν ηττηθεί με διαιτητή τον Θεσσαλό ούτε στα άλλα 4 παιχνίδια που τους έχει σφυρίξει από το 2006 μέχρι σήμερα με αντιπάλους τους Ολυμπιακό και Άρη πέρσι, Εργοτέλη πρόπερσι και Λάρισα πριν δυο χρόνια. Βοηθοί του Δαλούκα στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός θα είναι οι Δάλλας και Τάτσης, 4ος ο Χαραλαμπίδης και παρατηρητής ο Γιανναδάκης.

Βέβαια ο ορισμός του Δαλούκα στο ντέρμπι της Τούμπας μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του Τάσου Κάκου στα αγωνιστικά τεστ της Τετάρτης ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος, αντίθετα με τον ορισμό του Ηλία Σπάθα στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής αυτό του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό το Σάββατο στο Παγκρήτιο. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό είναι γιατί ο Πειραιώτης ρέφερι είχε να σφυρίξει παιχνίδι των ερυθρόλευκων εδώ και 9 μήνες και συγκεκριμένα από την ήττα τους με 1-0 από την Λάρισα στο Καραϊσκάκη πέρσι την 29η αγωνιστική, ενώ έκτος από αυτό το ματς ο Σπάθας έχει σφυρίξει τον Ολυμπιακό ακόμα μια φορά στο περσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο φαληρικό στάδιο, δηλαδή οι Πειραιώτες με διαιτητή τον Πειραιώτη ακόμα δεν έχουν νικήσει. Αρκετό καιρό όμως έχει να διευθύνει και αγώνα του Εργοτέλη, αφού τελευταία φορά που σφύριξε τους Κρητικούς ήταν τον Δεκέμβριο του 2008 στην εντός έδρας ήττα τους από τον ΟΦΗ με 3-1. Φέτος ο Σπάθας έχει οριστεί σε 11 παιχνίδια και δεν έχει τιμωρηθεί σε κανένα παρά το γεγονός ότι σε αρκετά από αυτά έχει κάνει πολλά και σημαντικά λάθη, όπως το πέναλτι που δεν έδωσε στον Κουτσιανικούλη και την άδικη αποβολή του Ίβιτς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, το πέναλτι που δεν έδωσε στον Χαβίτο και την κόκκινη κάρτα που απέφυγε να βγάλει στον Χριστοδουλόπουλο στο Παναθηναϊκός-Άρης 0-0, το πέναλτι που δεν έδωσε στον Τουμά στο Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1, τα πέναλτι που δεν έδωσε σε Μπαλβορίν και Σόσιν στο Καβάλα-Ηρακλής 2-2, όπως επίσης και το πέναλτι που δεν έδωσε στον Βιεϊρίνια στο Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1. Βοηθοί του Σπάθα στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός θα είναι οι Ακρίβος και Καρσιώτης, 4ος ο Γιαννόπουλος και παρατηρητής ο Μαζαράκης.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής ο Τσινιάρης θα διευθύνει το ΑΕΚ-Άρης, ο Κύρκος το Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης, ο Παππάς το Λάρισα-Πανθρακικός, ο Παμπορίδης το Ηρακλής-Λεβαδειακός, ο Αμπάρκιολης το Καβάλα-Ξάνθη και ο Σταθόπουλος το ΠΑΣ Γιάννενα-Πανιώνιος.


Αναλυτικά οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ εδω


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου