Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στα ημιτελικά ο Άρης


Ο Άρης νίκησε στο Κλεάνθης Βικελίδης την Ξανθή με 3-0 στον επαναληπτικό αγώνα για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί οπού θα αντιμετωπίσει την Καβάλα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 3΄ με ένα σουτ του Κάλβο. Στο 10΄ηταν η σειρά του Πρίττα να δοκιμάσει το πόδι του όμως στο σουτ που επεχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Μπορεί σε αυτή τη φάση ο Λυμπερόπουλος να στάθηκε τυχερός, όμως δεν συνέβη το ίδιο οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Νέτο σούταρε δυνατά από δεξιά και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έπεσε στην κλειστή του γωνία όμως δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Κάμπορα που είχε πάρει καλή θέση εντός περιοχής με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει στο 17΄ το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων αποδιοργάνωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, κάτι που φάνηκε στο 22΄ όταν ο Κάλβο έκανε την σέντρα από δεξιά και η άμυνα της Ξάνθης δεν μπόρεσε να διώξει προ του επερχόμενου Αντού που βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου για να γίνει το 2-0.
Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά τα τέρματα των Κάμπορα και Αντού συνέχισαν να πιέζουν για να σημειώσουν ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο στο 26΄ μετά την κεφαλιά γύρισμα του Αντού ο Κάλβο από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 34΄ ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη στο παιχνίδι με τον Έλιγκτον όμως να μην σημαδεύει σωστά.
Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία να μειώσουν το σκορ όταν ο Μαρσελίνιο με όμορφη ενεργεία έδωσε την δυνατότητα στον Μπούνγκα να βρεθεί σε θέση βολής, όμως ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο σουτ του 32χρόνου ρουμάνου επιθετικού της Σκόντα.
Αν και η Ξάνθη ήταν πίσω στο σκορ η ομάδα που μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος ήταν ο Άρης, ο οποίος στο 55΄ προσπάθησε να κάνει το 3-0 με τον Κάλβο, όμως ο Λυμπερόπουλος μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του 23χρονου Ισπανού μέσου. Στο 63΄ ο Κάμπορα είδε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης εκτός θέσης και προσπάθησε να τον κρεμάσει, όμως ο Λυμπερόπουλος δεν εκτέθηκε. Τελικά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν στο 65΄ να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν στις προηγούμενες φάσεις, δηλαδή να κάνουν το 3-0, όταν ο Κάμπορα έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κόκε με τον 27χρονο Ισπανό επιθετικό να στέλνει με όμορφο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χαβίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88΄ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, όταν μετά την σέντρα του Κάλβο έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ. Η Ξάνθη λίγο πριν την λήξη του αγώνα έχασε και εκείνη ευκαιρία να πετύχει ένα τέρμα καθώς στο καλά εκτελεσμένο φάουλ του Λουτσιάνο η μπαλέ βρήκε στο δοκάρι.


ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Γκιάρο, Αράνο, Καλβο, Φερνάντες (60’ Ναφτί), Πρίττας, Αντού (66’ Χαβίτο), Κάμπορα, Κόκε (77’ Τζόνσον)

SKODA Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Kιντάνα, Τζιωρτζόπουλος, Στρμπά, Μπούγκα (67’ Λουτσιάνο), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Ζίεντσουκ (58’ Κιντάνα), Έλινγκτον (46’ Σουάνης)

Διαιτητής : Σταθόπουλος Γιώργος (Αχαϊας)

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου