Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαιτητές παρέλαβαν τα σήματα της ΦΙΦΑ


Τα σήματα της ΦΙΦΑ για το 2010 παρέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε 27 διεθνείς διαιτητές και βοηθούς άντρες και γυναίκες, στο σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Πρώτοι που παρέλαβαν τα σήματα τους από τον Σοφοκλή Πιλάβιο ήταν οι επτά διεθνείς διαιτητές Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Κάκος, Παμπορίδης, Σπάθας, Δαλούκας και Καλόπουλος, ενώ ακολούθησαν οι δέκα διεθνείς βοηθοί Ευθυμιάδης, Μποζατζίδης, Βασιλειάδης, Γενναίος, Γκάγκας, Πάνου, Σαραϊδάρης, Ακρίβος, Μπαλτάς και Τρύφωνας.
Από τις γυναίκες διαιτητές, το σήμα της ΦΙΦΑ παρέλαβαν οι Μπουμπουρή, Μήτση, Κασκαντίρη και Λαμπαδαρίου, ενώ διεθνείς γυναίκες βοηθοί είναι οι Γκόγκου, Φώσκολου, Κουρομπίλια και Κουτσουμπού. Οι διαιτητές ποδοσφαίρου σάλας που θα συνεχίσουν και το 2010 να διευθύνουν διεθνείς αγώνες είναι οι Σταμούλης και Αννίνος.

Στο περιθώριο της παραλαβής των σημάτων των διεθνών διαιτητών ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλαβιος τόνισε… «Η παραλαβή των σημάτων στους διεθνείς διαιτητές είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο. Είναι μια ωραία γιορτή. Σαφώς είναι καλό να έχουμε διεθνείς διαιτητές να μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θέλησε να σχολιάσει σε ερώτηση που του έγινε αν υπάρχει βελτίωση στους διαιτητές που διευθύνουν αγώνες της Σουπερ Λιγκ και αρκέστηκε να πει… « Δεν θα κάνω καμία δήλωση γι αυτό το θέμα παρά μόνο για την σημερινή γιορτή. Το πρωτάθλημα είναι σε κρίσιμη καμπή και όποια δήλωση κάνω εκλαμβάνεται η έτσι η αλλιώς για οποιονδήποτε θέλει να κάνει κάτι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Τεροβίτσας εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι διαιτητές θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επιτροπής για την δύσκολη συνεχεία του πρωταθλήματος… «Η σημερινή ημέρα είναι για τους διαιτητές που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό για το 2010. Δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Οι υποχρεώσεις τους θα είναι περισσότερες τώρα που το πρωτάθλημα έχει μπει σε κρίσιμη καμπή. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας, ώστε το πρωτάθλημα να λήξει ομαλά με καλές διαιτησίες, σε όλες τις κατηγορίες και το λέω αυτό γιατί θα αξιολογηθούν και μερικά παιχνίδια από μικρότερες κατηγορίες για να τα διαιτητεύσουν διεθνείς διαιτητές. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στον ρόλο τους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Μετά την παραλαβή των σημάτων ο Διευθυντής Ανάπτυξης Κύρος Βασσάρας ξεκίνησε το σεμινάριο επιμόρφωσης των διαιτητών, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν τα αγωνιστικά τεστ διαιτητών και βοηθών στο ΟΑΚΑ.

Σε ότι αφορά τους ορισμούς των αγώνων του Σαββατοκύριακου, οι διαιτητές θα ανακοινωθούν από την ΚΕΔ την Πέμπτη το μεσημέρι. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής είναι το ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός και η επιτροπή διαιτησίας αναζητεί το κατάλληλο διαιτητή για να το διευθύνει. Μέσα στις επιλογές τις ΚΕΔ είναι ο Τάσος Κάκος, ο οποίος είχε σφυρίξει και το περσινό μεταξύ τους παιχνίδι στα playoffs, όπου οι πράσινοι είχαν επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη με 1-0, και ίσως γι αυτό τον λόγο σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας της συμπρωτεύουσας χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητος. Εκτός του Κάκου, όμως υποψήφιος για το ντέρμπι της Τούμπας είναι και ο Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος αν τελικά επικρατήσει του Κερκυραίου θα είναι η πρώτη του φορά που θα διευθύνει αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από την ΟΥΕΦΑ πως ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα θα είναι ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Ρόμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για τους 32 του Europaleague.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου