Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Λίγα λάθη απο τους ρέφερι την 22η αγωνιστική


Όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς το τέλος του οι διαιτητές από ότι φαίνεται προσέχουν περισσότερο το πως σφυρίζουν, με αποτέλεσμα και την 22η αγωνιστική τα λάθη να ήταν λιγοστά. Παρ όλα αυτά όμως υπήρξαν διαιτησίες που ανάγκασαν κάποιες ομάδες να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα με ανακοινώσεις, όπως ο Ηρακλής για την διαιτησία του Σιδηρόπουλου στη Νέα Σμύρνη. Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα δεν είδε στο 70΄ την αγκωνιά του Μπάλαμπαν στον Επστάιν, που θα έπρεπε να τιμωρήσει τον παίκτη του Πανιωνίου με κόκκινη κάρτα, ενώ στο 44΄ σε επίθεση του Ηρακλή ο Σιδηρόπουλος σταμάτησε την φάση που ο Επστάιν πέτυχε γκολ για να δώσει φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων στο ημικύκλιο. Αυτά τα δυο λάθη ίσως στοιχήσουν στον Ροδίτη διαιτητή την τιμωρία του, καθώς ο παρατηρητής του αγώνα Δαμιανός Καρακελίδης του έβαλε χαμηλό βαθμό.
Στην Τρίπολη ο Χαραλαμπίδης είχε μια καλή διαιτησία αν και θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός σε ορισμένα μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής από την Καβάλα σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελίχθη στο 17΄ στο τετ α τετ του Έντερ με τον Νικοπολίδη, διότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρίσκει μπάλα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι, ενώ νωρίτερα ο βοηθός Βασιλειάδης δεν ήταν σε σωστή θέση και δεν είδε ότι ο Στολτίδης ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα από τον Λούα Λούα.
Στο ΟΑΚΑ ο Τσινιάρης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αν και θα μπορούσε να δείξει μια κίτρινη κάρτα στο Σιμάο για ένα σκληρό φάουλ στον Ντομπρασίνοβιτς και άλλη μια στον Ονουάτσι για ένα κράτημα στον Σπυρόπουλο, ενώ το μοναδικό λάθος βαραίνει τον βοηθό του Μπιτσίδη, που στο 8ο λεπτό άφησε τον Κατσουράνη να φύγει από θέση οφσάιντ σε μια φάση που θα μπορούσε ο Σισέ να είχε ανοίξει το σκορ, ωστόσο η μπάλα στο σουτ του Γάλλου σταμάτησε στο δοκάρι.
Στα Γιάννενα ο Τριτσώνης ελέγχεται μόνο για την περίπτωση της ανατροπής του Μουσλίμοβιτς από τον Κούσα, που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι. Οι δυο κίτρινες στον Αραμπατζή ήταν σωστές, ενώ θα έπρεπε να είχε κιτρινίσει και τον Ντάσια για το μαρκάρισμα του στον Κριστιάνο. Μια φάση ξέφυγε στον βοηθό Καρσιώτη που ανέκοψε λανθασμένα τον Σαϊτιώτη με οφσάιντ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κωνσταντινέα στο Πανθρακικός-ΑΕΚ, ενώ ο πρώτος βοηθός του ελέγχεται για την φάση στο 47΄ όπου ο Χερσει έκανε το 2-0, καθώς όπως φαίνεται από το ριπλέι ο Μπλάνκο είναι πιο μπροστά και ο Παπαδόπουλος θα έπρεπε να σηκώσει την σημαία του.
Το μοναδικό λάθος του Σπάθα στο παιχνίδι της Ξάνθης με την Λάρισα να μην δείξει κόκκινη αντί για κίτρινη στο αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σκάτσελ στον Φλίσκα ανάγκασε την ακριτική ΠΑΕ να βγάλει ακόμα μια ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.
Καλή η διαιτησία του Καλόπουλου και των βοηθών του στο Λεβαδειακός-Ατρόμητος, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε και ο Γιάχος στο ματς του Άρη με τον Εργοτέλη. Αντίθετα ο βοηθός του Γκάγκας, είχε δυο λάθος υποδείξεις οφσάιντ, αφού ανέκοψε χωρίς λόγο μια φορά τον Νασούτι και άλλη μία τον Μπούντιμιρ.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου