Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Νίκη και στο ΟΑΚΑ


Ο Μίλος Τεόντοσιτς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Wind και στην οποία αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Μια αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ίδιος πάντως είναι βέβαιος ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει τους πράσινους και στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίλος:


Ο Ολυμπιακός έκανε το 4 στα 4 στη δεύτερη φάση... Μπορεί να χαθεί αυτή η πρωτιά στον όμιλο;
"Έχουμε τον πρώτο λόγο κι αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Είμαστε αήττητοι στο Top-16, έχουμε αφήσει πίσω τους αντιπάλους μας και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Θέλουμε μία νίκη για να μπούμε στα πλέι οφ και συνάμα να κατακτήσουμε και την πρώτη θέση. Είναι καθαρά δική μας υπόθεση. Θέλουμε να τελειώνουμε με την πρόκριση από το ματς με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, μπορούμε να νικήσουμε και να εξασφαλιστούμε. Δεν είναι εύκολο, διότι οι Ισπανοί παλεύουν όλα τα ματς και έχουν ποιότητα. Αν τους υποτιμήσουμε θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά από την προσεχή Πέμπτη".

Μέχρι τότε υπάρχει άλλο ένα σημαντικό ματς. Με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Σε ένα γήπεδο που ο
Ολυμπιακός έχει να νικήσει από τη σεζόν 2006-07.
"Η νίκη στο ΟΑΚΑ είναι κάτι που δεν έχουμε καταφέρει, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό. Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε την Κυριακή. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, διότι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα και τον σεβόμαστε. Όμως εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά. Κι άλλα πράγματα δεν είχαμε καταφέρει και σιγά, σιγά τα πετυχαίνουμε. Είναι θέμα χρόνου γι αυτή την ομάδα να κάνει πράγματα που δεν είχε πετύχει. Πήραμε το Κύπελλο, είμαστε αήττητοι σε εννέα ματς στην Ευρωλίγκα... Προχωράμε βήμα, βήμα και όλα έρχονται από μόνα τους. Βελτιωνόμαστε καθημερινά, γινόμαστε όλο και καλύτεροι ως ομάδα και κατακτούμε έναν, έναν τους στόχους μας. Επόμενος στόχος, είναι η νίκη στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 και για να τα καταφέρουμε, πρέπει να κερδίσουμε εκεί. Δουλεύουμε γι αυτό και την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία μας".

Η νίκη στο Κύπελλο σας δίνει την κατάλληλη ψυχολογία εν όψει ΟΑΚΑ;
"Άλλος ο τελικός του περασμένου Σαββάτου, άλλο το ματς στο Ζάγκρεμπ, άλλο το παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές δυσκολίες. Στον τελικό παίζαμε σε ουδέτερο γήπεδο, τώρα παίζουμε σπίτι τους. Οι νίκες στα προηγούμενα ματς μας δίνουν καλή ψυχολογία, αλλά μέχρι εκεί. Ξεχνάμε ό,τι έγινε πριν και νοιαζόμαστε για το τώρα... Είναι δύσκολο ματς και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο σκοπό μας. Να παίζουμε ως ομάδα, να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και θα είμαστε έτοιμοι".

Ο Μίλος που το πηγαίνει φέτος;
"Το έχω ξαναπεί πως δεν θέλω να μιλάω για μένα. Η ομάδα είναι το παν. Δεν παίζω μόνος μου, ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή πορεία κι αυτό μας βοηθάει όλους. Κάνω τη δουλειά που μου ζητάει ο προπονητής και βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ".

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο... Και στην Πόλη και στον τελικό και στο Ζάγκρεμπ, ήσουν ασταμάτητος...
"Δεν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα. Είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο ημίχρονο. Αν γίνεται, βέβαια, να τη βοηθάω σε όλο το ματς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η σταθερότητα".



Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου