Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός - Ζενίτ Καζάν 3-1


Το πρώτο βήμα από πλευράς Ολυμπιακού έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ζενίτ Καζάν με 3-1, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», αποκτώντας έτσι το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ρωσικής ομάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος, ο Ιβάν Μίλκοβιτς (32 πόντους), ο οποίος, ειδικά στο 4ο σετ, ήταν συγκλονιστικός, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα του, οδηγώντας την στην σπουδαία αυτή νίκη δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από την αρχή του πρώτου σετ και προηγήθηκε με 5-2. Στην συνέχεια η Ζενίτ Καζάν με 2 άσσους του Αμερικανού Στάνλεϊ, ισοφάρισε σε 7-7. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός, με όπλο το πολύ καλό του μπλοκ, κατάφερε να πάρει και πάλι διαφορά 5 πόντων (17-12). Όμως, και πάλι τα σερβίς του Στάνλεϊ, έφεραν το σκορ στο 20-19. Εκεί όμως ο Ολυμπιακός, με σωστή αμυντική λειτουργία, κατάφερε να ξεφύγει, και με μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Κούναρι, έφτασε στο 25-21 και το 1-0.
Στο 2ο σετ οι 2 ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο ως το 10-10. Αλλά ο φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λάθος επιλογές στην επίθεση του Ολυμπιακού και πήγαν στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ, προηγούμενοι με 12-16. Ο Ολυμπιακός, με όπλο το σερβίς του Μίλκοβιτς, προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι (19-20), όμως οι Ρώσοι παρουσιάστηκαν αρκετά ψύχραιμοι, εκμεταλλεύτηκαν την ασταθή υποδοχή των «ερυθρόλευκων», και με καρφί του Στάνλει έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 20-25 και στο 1-1.
Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά. Έχτισε από νωρίς μια διαφορά που έφτασε ως τους 8 πόντους (18-10). Στο σημείο αυτό ο προπονητής της Ζενίτ, Βλάμιντιρ Αλένκο, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τους 2 Αμερικανούς, Στάνλει και Μπολ, και τους αντικατέστησε με τους Γκαρκουτσένκο και Τσερεμίσιν. Αποτέλεσμα ήταν να χαλαρώσει ο Ολυμπιακός και η Ζενίτ κατάφερε να πλησιάσει στους 2 πόντους (21-19). Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, το μπλοκ άρχισε και πάλι να αποδίδει, και με άσσο του Μίλκοβιτς έκαναν το 25-20 και 2-1 σετ.
Στο 4ο σετ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ιβάν Μίλκοβιτς. Το ρεπερτόριο του Σέρβου τα είχε όλα. Εντυπωσιακά καρφιά. Άσσους, εκπληκτικές άμυνες. Ο Μίλκοβιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ήταν πραγματικά μια ομάδα μόνος του, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο 25-19 και το 3-1.

Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Τα παιδιά έκαναν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η ομάδα βέβαια είναι δημιούργημα του κυρίου Κρίστιανσον, και ανήκει και σε αυτόν ένα μεγάλο μερίδιο από την σημερινή μας επιτυχία. Αν επαναλάβουμε την σημερινή μας απόδοση και στην ρεβάνς του Καζάν, μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».
Όσον αφορά την αντίπαλη πλευρά, ο τεχνικός της Ζενίτ, Βλαντιμίρ Αλένκο υποστήριξε: «Δεν ήταν έκπληξη η εμφάνιση του Ολυμπιακού. Είχε έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον Ιβάν Μίλκοβιτς, και όλοι γύρω από αυτόν κάνουν μία μεγάλη ομάδα», ενώ ο Μπολ πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά. Εμείς δεν είχαμε ρυθμό. Χάσαμε δίκαια. Μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε στο γήπεδο μας».

Στο περιθώριο της αναμέτρησης, η CEV βράβευσε τους Στεφάνου και Μίλκοβιτς ως κορυφαίους υποδοχέα και σκόρερ αντίστοιχα.

Στεφάνου: Αποτελεί μεγάλη τιμή η βράβευση μου. Είναι μια αναγνώριση των κόπων της προπόνησης. Το δύσκολο όμως δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις.
Μίλκοβιτς: Αν οι αριθμοί λένε ότι είμαι ο καλύτερος σκόρερ, αυτό είναι σίγουρα καλο. Αυτό συνέβη στην κανονική διάρκεια της περιόδου, αλλά το καλό είναι ότι πήραμε την πρόκριση για τις 12 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, και ελπίζω να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα.

Τα σετ: 25-21, 20-25, 25-20, 25-19

Ολυμπιακός(Καλμαζίδης): Κούναρι 7, Τίσερ 2, Καλντέιρα 14, Ανδρεάδης 6, Τζούριτς 14, Μίλκοβιτς 32, Στεφάνου λ. 58%/ Κουζούνης λ.
Ζενίτ Καζάν(Αλέκνο): Μπολ 2, Απαλίκοφ 5, Μπροκομόλοφ 7, Παντλεϊμονένκο 15, Τετγιούκχιν 3, Στάνλεϊ 17, Μπαμπίτσεφ λ. 62%/ Τσερεμίσιν 5, Κουλικόφσκι 4, Βερμπόφ λ. 62%

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου