Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτή η πρόκριση για Ξάνθη και Άρη


Ο Άρης κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ξάνθη για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με το τέρμα του Νέτο να ισοφαρίσει το γκολ του Στινγκα και να ανανεώσει το ραντεβού των δυο ομάδων για την ερχόμενη Τέταρτη στο Κλεάνθης Βικελιδης , εκεί οπού θα ξεκαθαρίσει ποια από τις δυο ομάδες θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο και στο 2΄ προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα σουτ όμως η μπάλα βρήκε στον Νασούτι και κατέληξε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Βάλλας πήρε την κεφάλια, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σηφάκη.
Στο 21΄ ο Ποι έπιασε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 27΄ μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο και κεφαλιά του Φλίσκα η μπάλα έφτασε στον Βάλλα ο οποίος δεν κατάφερε από πολύ κοντά να νικήσει τον Σηφάκη.
Η απάντηση του Άρη στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Ξάνθη ήρθε στο 33΄ με τον Αντού να βρίσκει με μακρινη μπαλιά τον Χαβίτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του 27χρονου Ισπανού επιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όπως έκλεισε το πρώτο με μια ευκαιρία που όμως δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, αφού το σουτ του Κόκε εξουδετερώθηκε από τον Λυμπερόπουλο στο 51΄.
Στο 58 ήταν η σειρά της Ξάνθης να χάσει μια ευκαιρία με τον Έλιγκτον να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 70΄ δεν συνέβη το ίδιο, καθώς στη σέντρα του Ποι μπορεί ο Σηφάκης να απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Στρμπα, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανάλογα και στο πλασέ του Στινγκα, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.
Το γκολ της Ξάνθης πάγωσε προσωρινά τους παίκτες του Κούπερ, ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να πιέζουν για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 85΄ λίγο έλειψε ο Γκιάρο να το πετύχει, όμως τον πρόλαβε ο Τζάκι πάνω στην γραμμή και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου.
Τελικά ο Άρης κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο 4΄ των καθυστερήσεων όταν μετά την σέντρα του Μεριέμ, ο Καμπορα σημάδεψε το δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Νέτο με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό Ξάνθη-Άρης 1-1, σκορ που στέλνει τις δυο ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης σε μια εβδομάδα.

Οι ενδεκάδες:

Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (60' Στρμπα), Έλινγκτον, Βάλλας, Πόι (89' Σουάνης), Κιντάνα (61' Μπούνγκα).

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Γκαρσία, Κόκε, Αντού (67' Μεριέμ), Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο (74' Τζόνσον), Πρίττας.

Διαιτητής: Γ. Δαλούκας


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου