Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Τον "αγάπησε" ο Σμολάρεκ


Την πρώτη του φετινή ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο γνώρισε ο Παναθηναϊκός ανήμερα του Άγιου Βαλεντίνου από την Καβάλα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ. Οι Αργοναύτες με τα δυο τέρματα του Σμολάρεκ κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά τους πράσινους στην έδρα τους και να αναγκάσουν τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους με τον Σισέ να πιάνει στο 5ο λεπτό ένα σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ιτάντζ. Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε και η απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Λάκη να πιάνει ένα καλό σουτ και τον Τζόρβα με υπερένταση να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 8ο λεπτό ο παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού ο βοηθός δεν είδε ότι ο Κατσουράνης ήταν σε θέση οφσάιντ και άφησε την φάση να εξελίχθη με τον μέσο των πρασίνων να γυρίζει στον Σισέ και τον Γάλλο επιθετικό με σουτ στην κίνηση να βρίσκει το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Σιμάο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να απειλήσει με κάποια σουτ όμως ούτε του Σισέ στο 11 είχε αποτέλεσμα αλλά ούτε και του Σαλπιγγίδη στο 19 βρήκε στόχο.
Στο 35 ο Βύντρα είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-0, όμως από πλεονεκτική θέση μετά την πασά του Σισε δεν βρήκε την εσωτερική πλευρά των διχτύων άλλα την εξωτερική. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους , αφού η αμυντική λειτουργιά της Καβάλας δεν επέτρεψε στον παναθηναϊκό να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση στα καρέ του Ιταντζ.
Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αντικαθιστώντας τον αρνητικό Λέτο με τον Νίνη, όμως ούτε αυτό έδειξε να βελτιώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αντίθετα οι αλλαγές του Ντε Μος είχαν αποτέλεσμα, αφού στο 68΄ ο Ονουάτσι, μετά το λάθος γύρισμα του Νίνη, βγήκε στην κόντρα, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ρινκόν και έφτασε στον Σμολάρεκ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Το γκολ των φιλοξενούμενων αποδιοργάνωσε τους πράσινους, οι οποίοι όσο και αν προσπαθούσα να φέρουν το ματς στα ίσα δεν έβρισκαν διαδρόμους προς της εστία του Ιτάντζ και ενώ ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ισοφάριση ήρθε στο 85 ο Σμολάρεκ να δώσει τέλος στον αγώνα, όταν ο Ρινκόν έκανε μια κούρσα από τα δεξιά μπήκε σχεδόν ανενόχλητος στην περιοχή και βρήκε τον Πολωνό επιθετικό που με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 0-2.
Οι πράσινοι απείλησαν στο 89΄ με ένα κόρνερ του Κλέιτον με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να αναγκάζει τον Ιτάντζ σε δύσκολη απόκρουση, ενώ και στο 93 ο τερματοφύλακας της Καβάλας ήταν σε ετοιμότητα όταν μετά από φάουλ του Σισέ που κόντραρε στο τείχος, ο Νίνης γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, ο Πετρόπουλος έπιασε το σουτ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει το Γάλλο πορτιέρο των Αργοναυτών. Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα με 2-0 η διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους 3 βαθμούς, κάτι που δεν άρεσε στους οπαδούς των πρασίνων που αποδοκίμασαν την ομάδα τους.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Tζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο (69' Κλέιτον), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (79' Πετρόπουλος).

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα (63' Ρινκόν), Ντικρόκ, Κβοζντένοβιτς (27' Σμολάρεκ), Οικονόμου, Λάκης (56' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου