Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πετρόπουλος in - Χαριστέας out


Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να καλέσει στην αποστολή της Εθνικής ομάδας εν όψει των αγώνων με Γεωργία και Κροατία για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012 τον Αντώνη Πετρόπουλο του Παναθηναϊκού και να αφήσει έκτος, αν και τον είχε στις προεπιλογές του, τον Άγγελο Χαριστέα. Ο Πορτογάλος προπονητής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, έχοντας στο πλευρό του και το νέο του βοηθό Ζήση Βρύζα, ανακοίνωσε τις επιλογές του για τα δυο επίσημα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αιτιολόγησε την απόφαση του να βρίσκεται μέσα σε αυτές ο 24χρονος επιθετικός των πρασίνων, ο οποίος θα φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο… «Έχω παρακολουθήσει τον Πετρόπουλο σε φιλικά του Παναθηναϊκού. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει την αίσθηση του γκολ».

Πέραν του Χαριστέα έκτος αποστολής έμεινε και ο Βαγγέλης Μόρας, ενώ αναφορικά με τους Σωτήρη Κυριάκο και Γιάννη Αμανατίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Εθνική, ο Σάντος άφησε ανοιχτή τη πόρτα σε περίπτωση που αλλάξουν απόφαση και θελήσουν να ξαναφορέσουν την γαλανόλευκη… «Σέβομαι την επιλογή κάθε παίκτη. Δε νιώθω κάτι άσχημο γι' αυτούς. Αν κάποια στιγμή θέλουν, μπορούν να επιστρέψουν. Θέλω να πω πως αυτοί που πολλοί από τους παίκτες που δεν βρίσκονται στην επιλογή της Εθνικής, θα μπορούσαν να βρίσκονται. Αυτοί που δεν βρίσκονται είναι είτε δική τους επιλογή είτε λόγω τεχνικής απόφασης. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιλεχθούν στο μέλλον και δεν βρίσκονται στην γενική λίστα. Οι επιλογές θα γίνονται ανάλογα με τους αγώνες και ανάλογα με το ποιοι παίκτες βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Παράλληλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός χαιρέτησε τον νέο του βοηθό, με τον Ζήση Βρύζα να εύχεται να στεφτεί με επιτυχία το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Σάντος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τις ομάδες που προκριθήκαν στα κύπελλα Ευρώπης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Εθνική θα πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012… «Θέλω να συγχαρώ τις ελληνικές ομάδες που προκρίθηκαν στα Κύπελλα Ευρώπης. Ελπίζω να δώσουν χαρά σε κάθε Έλληνα. Εμείς από την πλευρά μας ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας για το Euro 2012.Πιστεύω στη δυνατότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πιστεύω στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και στη δουλειά μου. Έτσι, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» .

Οι 22 παίκτες που έχουν κληθεί από τον Πορτογάλο προπονητή για το εντός έδρας παιχνίδι με την Γεωργία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη αλλά και για το εκτός έδρας ματς με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ είναι οι Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Καφές, Κονέ, Πετρόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου και Γκέκας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου