Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

"Πρώτη" Σάντος


Η εποχή Σάντος στην Εθνική ομάδα ξεκίνησε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας. Οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και σήμερα το πρωί στις 9.30 έκαναν την πρώτη τους προπόνηση υπό της οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος θα προσπαθήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περάσει την δίκη του φιλοσοφία στην ομάδα, εν όψει των επισήμων υποχρεώσεων της το Σεπτέμβρη για τα προκριματικά του EURO 2012.
Ο Σάντος θα έχει την ευκαιρία να δει στο φιλικό με την Σερβία που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι την Τετάρτη, αν οι παίκτες του μπορούν να αγωνιστούν σύμφωνα με το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει στην Εθνική που δεν είναι άλλο από το 4-4-2 και αν δεν καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τότε, όπως έχει πει και ο ίδιος, θα δοκιμάσει το γνωστό σε αυτούς 4-3-3.
Ο Πορτογάλος προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στην πρωινή προπόνηση, όμως λόγο του ότι ο χρόνος που θα έχει για να προετοιμάσει την ομάδα για τις επίσημες υποχρεώσεις της είναι λίγος, ο Σάντος αποφάσισε να βάλει διπλές προπονήσεις ,κάτι που γίνεται για πρώτη φόρα τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ η προετοιμασία των διεθνών για το φιλικό θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Τάκης Φύσσας μίλησε στα ΜΜΕ : «Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση με τον Φερνάντο Σάντος και όλα κύλησαν μια χαρά. Γίνεται μια νέα αρχή, μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχει νέος προπονητής ο οποίος έχει πραγματικά όλη την αποδοχή και τη στήριξη από εμάς, τον κόσμο και τους παίκτες. Θα πετύχουμε πολλά με τον Σάντος. Είναι πολύ οργανωτικός, θέλει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο όσα γνωρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε, τον γνώριζα από παλιά και έχουμε μια σχέση που μπορούμε να βοηθήσουμε την εθνική σε πάρα πολλά κομμάτια. Να του ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία γιατί πραγματικά δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του».

Από την πλευρά του ο Παντελής Καφές, που επιστρέφει μετά από απουσία ετών, δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ ωραία, ήμουν για πολλά χρόνια μέλος της εθνικής και νιώθω σαν στο σπίτι μου πάλι», ενώ για την δουλειά με τον Σάντος σχολίασε: «Έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του και θέλει να περάσει τη φιλοσοφία και τη δουλειά του. Είναι λογικό λοιπόν να γίνεται πολλή δουλειά και στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο».
Ερωτηθείς αν η εθνική θα είναι έτοιμοι για τα προκριματικά του Euro εξήγησε: «Είναι αρχές και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Έχουμε ένα δυνατό φιλικό με τη Σερβία και σίγουρα θα βγουν κάποια συμπεράσματα. Βοηθάνε αυτά τα παιχνίδια. Είναι θέμα προπονητή το σύστημα, εμείς καλούμαστε να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα μας δώσει».

Την αποστολή στη Σερβία δεν θα ακολουθήσει μόνο ο Σάββας Γκέντζογλου, ο οποίος στο φιλικό της ΑΕΚ με την Καλλιθέα υπέστη διάταση στο δεξιό δικέφαλο και αποκλείστηκε. Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν για το Βελιγράδι είναι οι Σηφάκης, Τζόρβας, Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα,Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκέκας, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου