Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Σ' ένα παιχνίδι που διεκδικεί άνετα τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ως τώρα στο Μουντομπάσκετ, η Βραζιλία έχασε την ευκαιρία που είχε να νικήσει τις ΗΠΑ από τις οποίες ηττήθηκε με 68-70.
Οι παίκτες του Σιζέφσκι είχαν το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν. Έτσι οι Βραζιλιάνοι με πρωτεργάτη τον Σπλίτερ άντεξαν ως το τελευταίο λεπτό.
Συγκεκριμένα ενώ ήταν πίσω με 70-68 είχαν επίθεση 11 δευτερολέπτων. Ο Μαρσελίνιο αποφάσισε να πάει μόνος του στο λέι-απ. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αλλά κέρδισε φάουλ.
Με 3'' να απομένουν, έχασε την πρώτη βολή και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη. Οι Βραζιλιάνοι πήραν όμως το επιθετικό ριμπάουντ και η μπάλα κατέληξε στον Μπαρμπόσα κάτω από το καλάθι. Αυτός σηκώθηκε και υπό πίεση δεν κατάφερε να σκοράρει.
Έτσι η ομάδα των ΗΠΑ πήρε την πιο δύσκολη νίκη της -μέχρι στιγμής- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φάνηκε για πρώτη φορά ότι σίγουρα δεν είναι το απόλυτο φόβητρο.
Τέλος την πρώτη του ιστορικη νίκη σε Μουντομπάσκετ πέτυχε το Ιράν στο ντέρμπι των ουραγών του Β' ομίλου, καθώς επιβλήθηκε 71-58 της Τυνησίας.
Το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερο, καθώς οι Ιρανοί ξέφυγαν με 20 πόντους στην 3η περίοδο (36-55). Πάντως, η Τυνησία μείωσε στο σκορ και έφερε τη διαφορά σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης μέρας του τουρνουά στον 1ο και 2ο όμιλο σημειωθήκαν τα εξής αποτελέσματα:

Όμιλος Α - 3η αγωνιστική
Αυστραλία-Γερμανία: 78-43
Αγκόλα-Αργεντινή: 70-91
Ιορδανία-Σερβία: 69-112

Όμιλος Β - 3η αγωνιστική
Η.Π.Α.-Βραζιλία: 70-68
Σλοβενία-Κροατία: 91-84
Τυνησία-Ιράν: 58-71

Όνομα: Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου