Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η απάντηση της ΕΠΟ στον Γαλανόλευκο Φάρο


H ΕΠΟ σέβεται και τιμά κάθε Έλληνα φίλαθλο που στέκεται δίπλα στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών. Ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωση του «Γαλανόλευκου Φάρου», υπερβαίνει τα εσκαμμένα και είναι καιρός να διευκρινιστούν κάποια σημαντικά σημεία:
1.Η ΕΠΟ νοιάζεται για τον Έλληνα φίλαθλο. Για αυτό προχώρησε σε γενναία μείωση που φτάνει το 35% κατά μέσο όρο στις τιμές όλων των εισιτηρίων διαρκείας που διαθέτει για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Πρωτοβουλία που έγινε δεκτή από το σύνολο των φιλάθλων και των ΜΜΕ με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια.
2.Η ΕΠΟ δεν «παρακαλεί» κανέναν να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία ενημέρωσης παλαιών κατόχων εισιτηρίων διαρκείας ότι κυκλοφόρησαν τα νέα. Πρακτική που ακολουθείται παγκοσμίως από όλες τις Ομοσπονδίες και μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.
3.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει συνάψει εδώ και περίπου ένα χρόνο, νέα χορηγική συμφωνία συνεργασίας με συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι έχει να σεβαστεί συμβόλαια που προβλέπουν υποχρεώσεις και δικαιώματα και για τις δύο πλευρές. Αν κάποια άλλα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν εννοούν να το κατανοήσουν, τότε δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε να το αντιληφθούν.
Και ακόμη μια σημαντική παρατήρηση. Για να ανοίξει κάποιος πόλεμο με το «κατεστημένο αγοράς μαύρων εισιτηρίων» , θα πρέπει αυτό να υπάρχει. Οποιος έχει σχετικά στοιχεία τον παρακαλούμε θερμά να τα δημοσιοποιήσει για να μπορέσει και η Ομοσπονδία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Διαφορετικά λασπολογεί και είναι υπόλογος για αυτή τη συμπεριφορά του.
Ορισμένοι φαίνεται πως εκλαμβάνουν την ευγένεια ως αδυναμία. Και χάνουν εύκολα το μέτρο. Όπως έχουν πράξει και άλλες φορές με άλλες αφορμές και αυτό το έχουν βιώσει ακόμη και οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, με απαράδεκτες ύβρεις και απειλές ακόμη και στα κινητά τους τηλέφωνα. Ας καταλάβουν όμως ότι τα ψέματα και τα «παιχνίδια» κάθε είδους τελείωσαν. Η Εθνική δεν έχει ανάγκη από «Ελληνοπώληδες». Όποιος θέλει να είναι δίπλα στην Εθνική Ομάδα Ανδρών πρέπει να το κάνει με αγάπη, με σεβασμό, με ανιδιοτέλεια και με φίλαθλο πνεύμα.
Διότι μόνον τέτοιοι φίλαθλοι αξίζουν στην Εθνική.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου