Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ερυθρόλευκος ο Νεστέροβιτς

Ερυθρόλευκος και με την βούλα είναι πλέον ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Σλοβένος σέντερ ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους» τονίζοντας πως ήρθε στην Ελλάδα για τίτλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πειραϊκής ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Ο διεθνής Σλοβένος σέντερ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Who is Who…
Hμ. Γεν.: 30/5/1976
Ύψος: 2.13
Θέση: Σέντερ
Πρ. Ομάδες: ΠΑΟΚ (1993-95), Ολίμπια Λ. (1995-97), Κίντερ Μπολόνια (1997-99), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (1999-2003), Σαν Αντόνιο Σπερς (2003-2006), Τορόντο Ράπτορς (2006-2008), Ιντιάνα Πέισερς (2008-2009), Τορόντο Ράπτορς (2009-2010)
Διακρίσεις: Κατέκτησε το πρωτάθλημα ΝΒΑ το 2005 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Νούμερο 17 στο ντραφτ του 1998 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Πρωταθλητής Ευρώπης το 1998 με τη Βίρτους Μπολόνια.

Το www.olympiacosbc.gr φιλοξενεί τις πρώτες «ερυθρόλευκες» δηλώσεις του Μίροσλαβ Νεστέροβιτς.:

«Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην Ευρώπη και πόσο μάλλον σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει τρόπαια. Γι’ αυτό άλλωστε επιστρέφω», ήταν τα πρώτα λόγια του «Ράσο» που αποτελεί την τρίτη φετινή προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Ποια είναι η γνώμη του έμπειρου σέντερ για τις δυο προηγούμενες;
«Σπουδαίες και οι δυο. Ο Σπανούλης είναι απλά MVP και ο Νίλσεν είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θέλει στο ρόστερ της».

Δεν ξέρει όμως μόνο τους νέους αλλά και τους παλιούς;

«Όταν μια ομάδα έχει φτάσει σε δυο συνεχόμενα Φάιναλ Φορ, σημαίνει ότι είναι πολύ καλή. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα σπουδαίο κορμό και κάθε χρόνο κάνει μικρές προσθήκες. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό για μια ομάδα όταν θέλει να πετύχει. Ελπίζω εγώ και τα υπόλοιπα νέα παιδιά να προσθέσουμε αυτό που έλειπε και να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης», τόνισε ο Νεστέροβιτς και συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολο να πεις από το καλοκαίρι που θα φτάσεις μετά από δέκα μήνες. Μια σεζόν είναι πολύ μεγαλύτερη και με περισσότερα εμπόδια απ’ όσα πιστεύει ο πολύς κόσμος. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και σίγουρα θα παίξει ρόλο το πώς θα βρεθούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Όσο για το τι τον έφερε στο λιμάνι;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που μέτρησε για μένα. Η παρουσία του κόουτς Ίβκοβιτς είναι εξίσου σημαντική και ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά από δώδεκα χρόνια στο ΝΒΑ έχω την ανάγκη να κερδίσω τίτλους. Μου λείπει αυτό το αίσθημα και γι’ αυτό ήρθα. Να το νιώσω, να το ζήσω…»

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου