Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στα χαρακώματα Μπενίτεθ - Μουρίνιο


Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον νυν τεχνικό της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, και τον πρώην προπονητή των νερατζούρι, τον άνθρωπο που τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, Ζοσέ Μουρίνιο.
Η αρχή έγινε από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος με δηλώσεις του, μετά το νικηφόρο 3-1 επί της Ρόμα για το Σούπερ Καπ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα του, υπό την καθοδήγηση του, θα κερδίσει περισσότερους τίτλους από αυτούς που κατέκτησε, όταν ο Μουρίνιο ήταν στο τιμόνι της: «Ο Μάντσινι κέρδισε εδώ, μετά ο Μουρίνιο και τώρα εγώ. Ελπίζω ότι θα κερδίσω περισσότερα από αυτούς. Αυτή τη σεζόν μπορούμε να κερδίσουμε έξι τίτλους, αλλά αυτό επιτυγχάνεται μέσω των παικτών, όχι μέσω του προπονητή», ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον Πορτογάλο τεχνικό, λέγοντας: «Η κόντρα με τον Μουρίνιο είναι επαγγελματικής φύσεως. Έχω εξαιρετικές σχέσεις μαζί του, αλλά αυτό άλλαξε όταν η Λίβερπουλ απέκλεισε την Τσέλσι από το Champions League».
Φυσικά, τα λόγια του Ισπανού, δεν υπήρχε περίπτωση να τα αφήσει αναπάντητα ο Πορτογάλος, με τον Μουρίνιο να βγαίνει στην αντεπίθεση δηλώνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Μπενίτεθ τα έχει βρει όλα έτοιμα από τον ίδιο.
«Ο Μπενίτεθ βρίσκεται στον παράδεισο. Έχει τα πάντα έτοιμα. «Ο Μπενίτεθ στην Ίντερ δεν κουράζεται όπως εγώ. Η δουλειά του είναι όνειρο. Όταν ένας προπονητής έρχεται σε ένα σύλλογο και σε ένα μήνα έχει την δυνατότητα να κατακτήσει το ιταλικό Σούπερ Καπ, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Διηπειρωτικό, τότε βρίσκεται στον παράδεισο» τόνισε ο Εκλεκτός, που δεν σταμάτησε εκεί, προσθέτοντας: «Είμαι ένας προπονητής που είναι σε ένα σύλλογο και οφείλει να οικοδομήσει την ομάδα, ο Μπενίτεθ όχι. Αυτός έχει τα πάντα έτοιμα. Διοίκηση, παίκτες, δεν έχει δουλειά, αλλά ζει ένα όνειρο».

Και αν νομίζετε πως το θερμό επεισόδιο έλαβε τέλος, γελιέστε, καθώς αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μπενίτεθ να βγει στον κόντρα, με τον Ισπανό να αναρωτιέται, από την στιγμή που τα πάντα ήταν ονειρικά στην Ίντερ, γιατί ο Μουρίνιο έφυγε από τους πρωταθλητές Ιταλίας: «Ένας προπονητής δεν κερδίζει μόνος του. Το κάνει μαζί με τους παίκτες, τον σύλλογο και τους οπαδούς. Όλοι μαζί κερδίζουν. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Έτσι όμως ήταν και όταν ο Μουρίνιο ήρθε εδώ. Αν όλα ήταν τόσο τέλεια, τότε γιατί δεν είναι τώρα εδώ; Γιατί πήγε σε άλλη ομάδα;»
Πλέον, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η απάντηση του Special One.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου