Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Τσάριτι Σιλντ


Ο πρώτος τίτλος της φετινής σαιζόν στην Αγγλία κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ, με τους μπέμπηδες να επικρατούν στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ, που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ, με 3-1 της πρωταθλήτριας Τσέλσι.
Ο χορός των τερμάτων για το συγκρότημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεκίνησε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, στο 41, όταν μετά από σέντρα του Γουέιν Ρούνει από τα δεξιά, ο Βαλέντσια με πλασέ, νίκησε τον Ιλάριο, πετυχαίνοντας έτσι το 0-1 για την Γιουνάιτεντ.
Ο σκόρερ του 41ου λεπτού, ήταν ο δημιουργός του 0-2 για την ομάδα του Μάντσεστερ, στο 76. Ο Βαλέντσια έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Ερνάντεζ, και με την βοήθεια της τύχης, αφού πήγαινε για πλασέ, και του βγήκε κεφαλιά, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Ιλάριο, δίνοντας αέρα 2 τερμάτων στους μπέμπηδες.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Τσέλσι ανέβασε την απόδοση της, με στόχο ένα γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Και τα κατάφερε στο 82, όταν ο Σάλμον Καλού πήρε το ριμπάουντ, μετά από ασταθή επέμβαση του Φαν Ντερ Σάαρ σε σουτ του Στάριτζ, και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 1-2 μετατρέποντας σε θρίλερ το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Στο υπόλοιπο του ματς η Τσέλσι βγήκε όλη μπροστά, με στόχο το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας πολλά κενά στα μετόπισθεν. Ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Γιουνάιτεντ, και συγκεκριμένα ο Ντμίταρ Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο, με εξαιρετικό τελείωμα, να περνά την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Ιλάριο, πετυχαίνοντας έτσι το τελικό Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου