Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στο μικροσκόπιο του Ντούντα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κοιτάει την αγορά του ΝΒΑ για την αγορά περιφερειακού παίκτη που να μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ευρώπη.

Το νέο όνομα που βγήκε στην επιφάνεια και το οποίο φαίνεται να αρέσει στον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αυτό του Λούθερ Χέντ .

Ο ύψους 1,92μ. παίκτης, αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ αλλά μπορεί να βοηθήσει με ευκολία στη θέση του σμολ φόργουορντ. Ο Χεντ που πέρσι αγωνιζόταν στους Ιντιάνα Πέισερς ξεχωρίζει για το πολύ καλό σουτ τριών πόντων που διαθέτει καθώς στα έξι χρόνια της καριέρας του, το ποσοστό ευστοχίας αγγίζει το 40% (38,8%). Ένα χαρακτηριστικό το οποίο έχει τοποθετήσει ο Σέρβος τεχνικός στα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο παίκτης που θα αποκτηθεί.

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Ιλινόις το 2009 είχε σπάσει το χέρι του, όταν αγωνιζόταν στους Μαϊάμι Χιτ αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στη συνέχεια. Ο Χέντ είναι ελεύθερος και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να τον αποκτήσουν οι Νιου Ορλεανς Χόρνετς αλλά τελικά δεν υπήρξε συμφωνία.

Ο 27χρονος άσος είχε ετήσιες απολαβές περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (1,3 εκατ। δολάρια), πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική λύση όταν μιλάμε για άσο από το ΝΒΑ και με τέτοια ποσοστά ευστοχίας. Για να τον αποκτήσει, όμως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω και όπως φημολογείται με 1,5 εκατομμύριο ευρώ μπορεί να ντύσει τον Χεντ στα «ερυθρόλευκα».


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου