Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Όσοι χτύπησαν τον Ντούσαν θα πληρώσουν


Οι σκηνές «Far west» που εξελίχθηκαν στο «Ελ Πάσο» με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς να δέχεται επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ κατά την διάρκεια του φιλικού με την Καλλιθέα θα έχουν και συνέπειες γι αυτούς που ξυλοκόπησαν τον προπονητή του δικέφαλου. Ήδη όπως ανακοίνωσε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης, οι δράστες έχουν εντοπιστεί και πολύ γρήγορα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Βέβαια το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στο γήπεδο την ώρα που ο Μπάγιεβιτς δεχόταν την επίθεση από οπαδούς της ομάδας του, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απλά παρακολουθούσαν τον Σερβοέλληνα τεχνικό να τρώει ξύλο, όχι μόνο δεν έκαναν κάτι για το αποτρέψουν, αλλά δεν κατάφεραν να προβούν και σε καμία σύλληψη. Έτσι μετά τα συμβάν, αποφασίστηκε να αναλάβει δράση ο διοικητής του τμήματος αθλητικής βίας, ο οποίος βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της ΑΕΚ και πήρε κατάθεση από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ο 62χρονος τεχνικός αν και αρνήθηκε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αυτό δεν απέτρεψε την Αστυνομία και την Εισαγγελία να κινηθούν αυτεπάγγελτα και να πάρουν το βίντεο του αγώνα από τον τηλεοπτικό σταθμό που τον κάλυπτε και μέσω αυτού, αλλά και ορισμένων μαρτυριών να εξακριβώσουν τα στοιχεία των συμμετεχόντων έτσι ώστε να προχωρήσουν έστω και καθυστερημένα σε συλλήψεις.

Πάντως οι σκηνές ντροπής της άνανδρης επίθεσης στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς δυσφήμισαν για ακόμα μια φορά την χώρα μας σε όλο τον κόσμο, αφού οι εικόνες του ξυλοδαρμού του προπονητή των κιτρινόμαυρων από τους οπαδούς της ομάδας του που μεταδόθηκαν έφτασαν μέχρι και την Αυστραλία, εκεί όπου πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του φιλικού τουρνουά του Σύδνεϋ. Παράλληλα περισσότερα από 100 δημοσιεύματα υπήρξαν και σε Σερβία και Βοσνία, ενώ σε δηλώσεις που έκανε ο Μπάγιεβιτς στον τύπο της πατρίδας του τόνισε πως δεν εξεπλάγη από αυτό που συνέβη, ανέφερε ότι το θέμα έχει περάσει πλέον στα χέρια των Αρχών και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση που ένιωσε από όλη την Ελλάδα. Για την κόντρα που έχει ο προπονητής με τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης , η οποία κρατάει πάνω από 10 χρόνια λόγω της απόφασής του Μπάγιεβιτς να αφήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’90 την ομάδα και να πάει στον μεγάλο αντίπαλο, Ολυμπιακό, έκαναν λόγο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας, σχολιάζοντας πικρόχολα το συμβάν, ενώ έκπληκτος από τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο γήπεδο της Καλλιθέας έμεινε και ο βοηθός προπονητή της Νταντί Γιουνάιτεντ, Πολ Χέγκαρτι, ο οποίος θέλησε να παρακολουθήσει το φιλικό από κοντά για να έχει μια καλύτερη εικόνα της ΑΕΚ εν όψει του αγώνα με την ομάδα του για τα πλει οφ του Europaleague, και όπως δήλωσε στα μέσα της Σκωτίας αποχώρησε από το Ελ Πάσο σοκαρισμένος.

Την ίδια ώρα ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ, αλλά και αρκετοί παράγοντες του συλλόγου έκαναν λόγο για προβοκάτσια, με την διοίκηση του δικέφαλου να εκφράζει για ακόμα μια φορά την στήριξη της στον Μπάγιεβιτς και τον Σταύρο Αδαμίδη να κάνει ότι μπορεί για να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ αρκετά προβληματισμένοι είναι και οι παίκτες της ομάδας, πολλοί από τους οποίους δεν πίστευαν πως ο οπαδοί τους θα προχωρούσαν σε τέτοιες ενέργειες.

Ταυτόχρονα σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν και στο θέμα του συνδεσμικού κινήματος της ΑΕΚ, αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητείται έντονα ο ρόλος των οργανωμένων οπαδών και η παρουσία τους στο πλευρό του συλλόγου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ορισμένα ηγετικά στελέχη της Original, τα οποία διαφωνούν κάθετα με κάποιες από τις κινήσεις της οργάνωσης σκέφτονται να προχωρήσουν σε προσωρινή παύση της λειτουργιάς του γνωστού χώρου συγκέντρωσης της Original στο «δωματιάκι» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με σκοπό όπως υποστηρίζουν να αφυπνίσουν τον κόσμο και να τον επαναφέρουν στις βασικές και θεμελιώδεις αρχές της Original.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου