Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Ήρα» θυμήσου, εδώ είναι…Πειραιάς

Συνήθως οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, πριν να βγάλουν από το θηκάρι τα μαχαίρια ή, προσεταιριστούν άλλες ομάδες επιρροής, το «παίζουν καλές». Στους μεγάλους πάντα δεν έφερναν αντίρρηση. Για τα εισιτήρια αναφερόμαστε. . Έψηναν τους οπαδούς τους με το εύηχο επιχείρημα «για την καλή χρονιά…», τσέπωναν και τις εισπράξεις από τα συνήθως ΠΟΛΛΑ εισιτήρια, αλλά και τσουχτερά συνάμα.
Δεν έχει ξανασυμβεί σε πρεμιέρα να μην δοθούν εισιτήρια σε φιλοξενούμενους, εκτός από ντέρμπι αιωνίων. Μέχρι και στο Βικελίδης επί Λεμονή ο Ολυμπιακός είχε κόσμο. Στο Καυτατζόγλειο, κατόπιν αποφάσεως της διοικήσεως του γηραιού, ΔΕΝ θα έχει.
Σημασία, όμως, δεν έχει αυτό. Αντιθέτως ο κόσμος του Ολυμπιακού φέτος έχει απαιτήσεις. Όχι όνειρα. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. Από το βιβλίο των απαιτήσεων διέγραψε την διοίκηση. ¨΄Εκανε ότι μπορούσε πήρε 13 παίκτες, μπήκε βαθιά το χέρι στην τσέπη και μας έκανε υπερήφανους».
Από τις σημειώσεις των απαιτήσεων σβήστηκε ο Βαλβέρδε: «Τον ξέρουμε πήραμε νταμπλ και είναι δίκαιος αφού εκτός του Μαρέσκα απέκλεισε και τον Όσκαρ από την αποστολή, αν και δικό του παιδί, διότι δεν βλεπόταν».
Πλέον ξεκάθαρα το βάρος των απαιτήσεων ανήκει στους παίκτες. Από τον Ριέρα που κοστίζει όσο όλη η ομάδα του Ηρακλή, μέχρι όλους τους παίκτες που σε χρήματα αγοράζουν μαζί το Καυτατζόγλειο και εξοφλούν όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες του γηραιού. Ωραίο το 11 προς 11. Αλλά ποιοι 11 προς ποιους…11;
Η νίκη για τον Ολυμπιακό, όσο κι αν θέλουμε να το κάνουμε ντέρμπι το ματς με τον Ηρακλή, είναι υποχρεωτικός μονόδρομος για τους παίκτες. Και ο κόσμος απαιτεί τέτοια μπάλα, ώστε και από τις οθόνες να φωνάζει «Ήρα θυμίσου εδώ είναι Πειραιάς».
Δικαιολογίες δεν μπορεί να υπάρξουν. Για να το ξεκαθαρίσουμε.
Άλλωστε και μεταγραφικά ο Ηρακλής δεν έπεισε. Πήρε με το ζόρι ένα πιστοποιητικό συμμετοχής και νομίζουν ότι πήραν πιστοποιητικό ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στην κατηγορία.

Ν. Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου