Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μεταγραφικός "οργασμός" στην Γερμανία


Μετά τον Ραούλ, η Σάλκε προσπαθεί να φέρει στο Γκεζελγκίρχεν ακόμα έναν άσσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας της Ρηνανίας. Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι θαυμαστής των ποδοσφαιρικών ικανοτήτων του Ολλανδού, κυρίως από το πέρασμα του από τα γερμανικά γήπεδα με την φανέλα του Αμβούργου, ενώ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως, μετά την απόκτηση του Μεσούτ Οζίλ από την Βασίλισσα, ο χρόνος συμμετοχής του Φαν ντερ Φάαρτ αναμένεται να μειωθεί δραματικά. Όσον αφορά τον ίδιο τον Ολλανδό, πάντως, δεν φαίνεται να βλέπει με πολύ καλό μάτι την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα, καθώς υποστηρίζει πως θέλει να παραμείνει στην Μαδρίτης και να παλέψει για την εμπιστοσύνη του Μουρίνιο και την θέση του στην αρχική 11αδα.
Ο Φαν ντερ Φάαρτ, όμως, δεν είναι η μοναδική μεταγραφική περίπτωση που απασχολεί την Σάλκε, καθώς οι διοικούντες της ομάδας φέρονται να βρίσκονται μία ανάσα από την απόκτηση του Ζβέζνταν Μισίμοβιτς. Σάλκε και ποδοσφαιριστής έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία για 4ετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 14 εκατομμύρια ευρώ, με την διοίκηση της Σάλκε να παλεύει, πλέον, να πάρει και το οκ της Βόλφσμπουργκ. Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της είναι και η μεταγραφή του Μπραντάο, καθώς Σάλκε και Μαρσέιγ τα έχουν βρει, ενώ και ο Βραζιλιάνος επιθετικός εμφανίζεται θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στα Γερμανικά γήπεδα.
Την επιστροφή του στην Καιζερσλάουτερν προανήγγειλε , ουσιαστικά, με δηλώσεις του ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, εξέφρασε την επιθυμία του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια φορώντας την φανέλα της Καισερσλάουτερν, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε κατά το παρελθόν για μία πενταετία, από το 1999-2004. Έτσι, με αυτές τις δηλώσεις του, ο 32χρονος Κλόζε, ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε στην διοίκηση της Καιζερσλάουτερν, η οποία, το μόνο που έχει πλέον να κάνει, είναι να του προτείνει συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι, επισημοποιώντας έτσι την επιστροφή του Κλόζε στην αγαπημένη του Λάουτερν.
Τέλος, πάρα πολύ κοντά και στην δική του μεγάλη επιστροφή στο Γερμανικό πρωτάθλημα, βρίσκεται ο Ντιέγκο. Ο Βραζιλιάνος μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στο προπονητικό κέντρο της Βόλφσμπουργκ, και απομένουν πλέον λεπτομέρειες, προκειμένου να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του Ντιέγκο στους προπέρσινους πρωταθλητές, μετά από ένα μονοετές πέρασμα από την Ιταλία και την Γιουβέντους.
Βόλφσμπουργκ και Γιούβε έχουν συμφωνήσει στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, με τους Ιταλούς να βγαίνουν χαμένοι κατά 8 εκατομμύρια, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχαν αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή από την Βέρντερ Βρέμης, έναντι του ποσού των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου