Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Θρίαμβος της Μακλάρεν στον Καναδά


Το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 πραγματοποίησε η Φεράρι, καθώς τα Ασημένια Βέλη είδαν για ακόμα μία φορά φέτος, τους οδηγούς τους να θριαμβεύουν, αυτή τη φορά στο Γκραν Πρι του Καναδά, με τον Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλο του Τζένσον Μπατον, με τον Φερνάντο Αλόνσο, με Φεράρι, να τους συνοδεύει στο πόντιουμ. Σε αντίθεση με τον Καταλανό πιλότο, ο έτερος οδηγός της σκουντερία, ο Φελίπε Μάσα, στάθηκε άτυχος, καθώς μια επαφή που είχε με το μονοθέσιο του Μίκαελ Σουμάχερ, τον ανάγκασε να τερματίσει μόλις 15ος.
Από εκεί και πέρα, πίσω από τον Αλόνσο τερμάτισε ο Φέτελ με Ρεντ Μπουλ, ενώ η έτερη Ρεντ Μπουλ, με οδηγό τον Γουέμπερ, τερμάτισε στην 5η θέση. Στην 6η θέση βρίσκουμε τον Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερσέντες, 7ος ο Κούμπιτσα με Ρενό, ενώ την πρώτη 10αδα συμπλήρωσαν οι Μπουεμί με Τόρο Ρόσο, Λουίτζι με Φορς Ίντια και Σούτιλ, με Φορς Ίντια και αυτός. Όσον αφορά τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, περιορίστηκε μόλις στην 11η θέση.
Έτσι, μετά από 8 γκραν πρι, προηγείται ο Λούις Χάμιλτον με 109 πόντους. Ακολουθεί ο Τζένσον Μπάτον με 106, ενώ η μάχη συνεχίζεται, καθώς μόλις 3 πόντους πίσω, στους 103, βρίσκεται ο Γουέμπερ. Από εκεί και πέρα, την πρώτη 5αδα συμπληρώνουν οι Αλόνσο με 94 και Φέτελ με 90.
Στην βαθμολογία των κατασκευαστών, η Μακλάρεν έχει σαφέστατο προβάδισμα, έχοντας συγκεντρώσει 215 πόντου. Ακολουθεί η Ρεντ Μπουλ με 193, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Φεράρι με 161. Πολύ πιο πίσω, στην 4η θέση, βρίσκουμε την Μερσέντες με 108, ενώ την 5αδα συμπληρώνει η Ρενό με 79 πόντους.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου