Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Εποχή Σάντος στην Εθνική


O Φερνάντο Σάντος θα είναι ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου, το οποίο θα έχει διάρκεια δυο ετών και αφού την Πέμπτη επικυρωθεί και τυπικά η πρόσληψη του από το Διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, την Παρασκευή θα παρουσιαστεί από την ΕΠΟ και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάντος θα αμείβεται με 450.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου, σε αντίθεση με τον Ρεχάγκελ που έπαιρνε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται και μπόνους πρόκρισης στα τελικά του Euro του 2012.
Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του όχι μόνο την Εθνική ομάδα των Ανδρών, αλλά θα συνεργάζεται και με τους ομοσπονδιακούς προπονητές των Ελπίδων και Παίδων, έτσι ώστε στο σύνολό τους να έχουν κοινή φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων τους, θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του θα διαμένει μόνιμα στη χώρα.
Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής θα το κάνει στις 11 Αυγούστου στο φιλικό κόντρα στη Σερβία στο Βελιγράδι, ενώ το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την γαλανόλευκη θα είναι στις 3 Σεπτεμβρίου με την Γεωργία στην Αθήνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 και τέσσερις ήμερες αργότερα θα ταξιδέψει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον Σπλιτ για τον αγώνα με την Κροατία.
Σε ό,τι αφορά στον άνθρωπο που θα αποτελεί άμεσο συνεργάτη του στην τεχνική ηγεσία, όλα δείχνουν πως θα είναι Έλληνας και όχι ο Ροζέριο. Βασικοί υποψήφιοι για να αναλάβουν χρέη βοηθού του Σάντος είναι ο Αντώνης Μήνου, με τον οποίο ο Πορτογάλος έχει δουλέψει στο παρελθόν όταν ήταν προπονητής στην ΑΕΚ ή ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι προπονητής στην Εθνική νέων, ενώ στο υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της εθνικής δεν αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου