Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εκτός Μουντιάλ Μάκος και Τζαβέλλας


Ο Γρηγόρης Μάκος και ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι οι δυο παίκτες της Εθνικής που δεν θα πάνε στη Νότιο Αφρική για το Μουντιάλ. Η προθεσμία της ΦΙΦΑ για να δηλωθούν οι 23 ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξέπνεε σήμερα και ο Οτο Ρεχάγκελ αποφάσισε μετά τα όσα είδε στις προπονήσεις στο Μπαντ Ραγκάζ να αφήσει έκτος τον 23χρονο μέσο της ΑΕΚ και τον 23χρονο αμυντικό του Πανιωνίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη στο Μουντιάλ θα πάνε οι Σεϊταρίδης και Πατσατζογλου, οι οποίοι αν και είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών την φετινή σεζόν κριθήκαν έτοιμοι για τον Ρεχάγκελ, ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος ικανοποίησε περισσότερο τον Γερμανό τεχνικό με την παρουσία του στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Ελβετία από ότι ο Μάκος, αλλά και ο Στέλιος Μαλεζάς, παρά το γεγονός ότι στην θέση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ υπάρχουν και οι Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έτσι οι 23 που θα ταξιδέψουν για Νότια Αφρική είναι οι τρεις τερματοφύλακες Χαλκιάς, Τζόρβας και Σηφάκης, οι 9 αμυντικοί Σεϊταρίδης, Κυριάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Tοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα και Mαλεζάς, οι 6 μέσοι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Τζιόλης, Πατσατζόγλου και Πίττας και οι 5 επιθετικοί Χαριστέας, Σαμαράς, Γκέκας, Καπετάνος και Σαλπιγγίδης.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά δυο προβλήματα ανέδειξε η προπόνηση της Δευτέρας για τον Ρεχάγκελ. Ο λόγος για τους τραυματισμούς των Μόρα και Γκέκα. Ο αμυντικός της Μπολόνια ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής και το βράδυ της Δευτέρας υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί τελικά πως έχει υποστεί τράβηγμα στην γάμπα, όποτε θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας τις επόμενες μέρες και θα χάσει το ματς κόντρα στην Παραγουάη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος θα απουσιάσει από φιλικό της Τετάρτης, αφού έχει υποστεί ήπιας μορφής κάκωση στο γόνατο. Επίσης πρόβλημα με την μέση του αντιμετωπίζει ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας και έμεινε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί, ενώ ανησυχία υπήρξε και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που αποχώρησε από το διπλό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ο Ρεχάγκελ θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του επιθετικού της Στεάουα και του αμυντικού του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Παραγουάη, όπως επίσης θα μπορεί να υπολογίζει και στους Νίνη και Βύντρα που μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων και έδειξαν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Ο Οτο Ρεχαγκελ έδειξε την Δεύτερα στους διεθνείς σε βίντεο το φιλικό της Παραγουάη με την Αργεντινή και τους ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της αυριανής αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η οποία στο συγκεκριμένο ματς είχε νικήσει με 1-0 την ομάδα του Μαραντονα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου