Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ισοφάρισαν οι Σέλτικς



Οι Σέλτικς είναι εδώ. Η ομάδα της Βοστόνης έχει βαλθεί να τρελάνει άπαντες φέτος, καθώς πέρασε από το Λος Άντζελες, επικρατώντας των Λέικερς με 103-94, ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον πήρε με την σειρά της το πλεονέκτημα έδρας, μεταφέροντας την σειρά στο σπίτι της, όπου και θα φιλοξενήσει τα 3 επόμενα παιχνίδια.
Η Βοστόνη έδειξε τις άγριες διαθέσεις της από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς πήρε από νωρίς προβάδισμα 7 πόντων, στο πρώτο 12λεπτο, 29-22, διαφορά την οποία συντήρησε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο και βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 6 πόντους, 54-48. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο απίστευτος Ρέι Άλεν, ο οποίος είχε πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του, 27, με 7/8 τρίποντα!
Η αντεπίθεση των πρωταθλητών ξεκίνησε στο 3ο 12λεπτο, εκεί που οι Λέικερς κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού των κελτών, και χάρη σε ένα επιμέρους 24-18 να φέρουν το ματς στα ίσα, 72-72, 12 λεπτά πριν το τέλος.
Θα ήταν αμαρτία, όμως, για τους Σέλτικς, να πάει στράφι η εκπληκτική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, εξαιτίας μιας κακής 3ης περιόδου. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι φυλούσαν το καλύτερο για το τέλος. Άρχισαν να βλέπουν, και πάλι, το καλάθι του Λος Άντζελες σαν βαρέλι, και με το εντυπωσιακό 31-22, έφυγαν θριαμβευτές με 103-94 από το Στέιπλς Σέντερ.
Αυτή είναι η 3η φορά που οι Σέλτικς φτάνουν σε brake, μετά από τις 2 προκρίσεις επί των Καβαλίερς και Μάτζικ, με τους προπέρσινους πρωταθλητές να έχουν, πλέον, το πάνω χέρι, στην συνέχεια της κούρσας για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.
Αν οι Σέλτικς καταφέρουν και εκμεταλλευτούν την έδρα τους, και φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα το χρωστούν σε ένα τεράστιο βαθμό στον Ρέι Άλεν. Ο γερόλυκος γκαρντ της Βοστόνης, ήταν βγαλμένος από άλλο πλανήτη, καθώς ξεκίνησε το παιχνίδι με 7/7 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον Άλεν να τελειώνει το ματς με 8/11 τρίποντα και σύνολο 32 πόντους. Από εκεί και πέρα, ακόμα ένα αεξαιρετικό ματς πραγματοποίησε ο Ρόντο, που έκανε τριπλ νταμπλ με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασσίστ, ενώ από 12 και 10 πόντους είχαν οι Πέρκινς και Πιρς αντίστοιχα.
Από πλευράς Λέικερς, απογοήτευσε ο Κόμπε Μπράιαντ, που μπορεί να έφτασε τους 21 πόντους, όμως είχε μόλις 8/20 σουτ. 21 πόντοι ήταν και ο απολογισμούς του πολύ καλού Μπάιναμ, ενώ για ακόμα ένα ματς, ο Πο Γκασόλ ήταν όλα τα λεφτά, με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου