Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πρωταθλητής ο Θρύλος


Στον θρόνο του πρωταθλητή παρέμεινε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 7-5 , φτάνοντας έτσι στο ३-० και την κατάκτηση του πρωταθλήματος।

Ο Πανιώνιος γνώριζε πως έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο, καθώς ενδεχόμενη ήττα έστεφε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό। Έτσι οι φιλοξενούμενοι, μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα και από τις 2 ομάδες, άνοιξαν το σκορ με τον Μάζη, με τον Ολυμπιακό όμως να απαντά με 2 γκολ των Γ. Αφρουδάκη και Θεοδωρόπουλου, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 2-1.

Μοιρασμένη ήταν και η 2η περίοδος, με τον Μυλωνάκη να δίνει αέρα 2 τερμάτων στον Ολυμπιακό (3-2), τον Μπεριστιάνο όμως να μειώνει σε 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Σε αντίθεση όμως με τα 2 πρώτα 8λεπτα, στην 3η περίοδο, ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος, καθώς οι Κομάντινα, Χατζηθεοδώρου και Μυλωνάκης ανέβασαν το σκορ στο 6-2, με τον Ολυμπιακό να παίρνει διαφορά 4 τερμάτων για πρώτη φορά σε αυτή την σειρά των τελικών. Το 8λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Μουρίκη να δίνει ανάσα ζωής στον Πανιώνιο, μειώνοντας σε 6-3.

Στις κερκίδες είχε ήδη στηθεί ένα μεγάλο ερυθρόλευκο πάρτι, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν 8 λεπτά μακριά από το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Πανιωνίου όμως ήταν αποφασισμένοι να χαλάσουν την γιορτή των γηπεδούχων, και με τους Μάζη και Παπαδόγγονα, έφεραν το σκορ στο 6-5, με το παιχνίδι να αρχίζει, ουσιαστικά, από την αρχή. Τα σύννεφα από τον ουρανό του Πειραιά, όμως, ήρθε να απομακρύνει ο Μυλωνάκης, που με το, πλέον, κρίσιμο , και εξόχως εντυπωσιακό, τέρμα του στο πρωτάθλημα έγραψε το 7-5, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς.

Έτσι, η τελευταία κόρνα της αναμέτρησης, και του πρωταθλήματος, βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Πάτερο, ένα κουβάρι μέσα στην πισίνα, να πανηγυρίζουν, ακόμα ένα πρωτάθλημα।

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου