Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο Οζιέ νικητής του Γκραν Πρι της Πορτογαλίας


Την μεγάλη έκπληξη πραγματοποίησε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας, καθώς ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν τζούνιορ, σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον πολύ Σεμπαστιάν Λεμπ.
Ο Οζιέ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική του παρουσία στις 2 πρώτες ημέρες, όταν και «έχτισε» προβάδισμα 21,1 δευτερολέπτων από τον Λεμπ. Ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν προσπάθησε να κάνει την ολική επιστροφή στην 3η ημέρα, μείωσε την διάφορα του από τον συμπατριώτη του στα 7,7 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας τις πρώτες 4 ειδικές διαδρομές, όμως στην 5η και τελευταία, ο Οζιέ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, «σφραγίζοντας» έτσι την πρώτη θέση, και την σπουδαία αυτή νίκη.
"Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα, είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Δεν ήταν εύκολο με τον Sebastien από πίσω μου, να με πιέζει όλη την ώρα, αλλά κι εμείς πιέσαμε σε όλο το ράλι και δεν κάναμε λάθη", τόνισε ο 26χρονος Γάλλος.
Όσον αφορά τον 2ο Λεμπ, υποστήριξε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το φινάλε.
"Προσπάθησα σε όλο το ράλι να τον νικήσω, αλλά ήταν τόσο γρήγορος. Εχω έναν καινούργιο αντίπαλο πλέον".
Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Dani Sordo, ενώ στην πρώτη 10αδα βρίσκουμε επίσης τους: Μίκο Χίρβονεν, Πέτερ Σόλμπεργκ, Μάθιου Γουίλσον, Μαντς Όστμπεργκ, Φεντερίκο Βιγιάγκρα, Χαλίν Αλ Κασίμι και Κίμι Ραϊκόνεν.
Στην κατάταξη των οδηγών, προηγείται ο Σεμπαστιάν Λεμπ με 126 πόντους. Ακολουθεί ο Οζιέ με 88, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Χίρβονεν με 76, Λάτβαλα με 72 και Σόλμπεργκ με 63.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου