Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Όχι του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό



Άδοξο τέλος είχε το φλερτ Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Η επιστροφή του Ισπανού τεχνικού στο ερυθρόλευκο λιμάνι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, αφού ο Βαλβέρδε απάντησε αρνητικά στην πρόταση συνεργασίας των Πειραιωτών, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Γεννά ερωτηματικά τα οποία δεν απαντώνται από την ανακοίνωση του ξένου προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

‘’Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης, έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα, που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ, το οποίο θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία. Η απόφασή μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με το σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω και εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό".

Η τοποθέτηση του Ισπανού περί προσωπικών θεμάτων, δεν πείθει. Για ποιο λόγο να μπει στον κόπο να διαπραγματευτεί προκειμένου να αναλάβει τον ερυθρόλευκο πάγκο, ορίζοντας ραντεβού μεταξύ ΠΑΕ και Ιμπάνιεθ στην Ισπανία; Αν δεν μπορούσε για οποιονδήποτε λόγο να έρθει, θα μπορούσε απλά να πει ευχαριστώ αλλά…δεν θα πάρω !

Οι εκτιμήσεις, μετά και την προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης, αλλά και από το ρεπορτάζ κάνουν λόγο για απογοήτευση από πλευράς Βαλβέρδε. Οι δυο πλευρές διαφώνησαν, καθώς οι περισσότεροι όροι δεν άρεσαν στον Ισπανό. Όχι τόσο το οικονομικό σκέλος της αποζημίωσης του. Η οικονομική προσφορά της πειραϊκής ΠΑΕ (800.000 ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους) δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Ισπανό. Μην ξεχνάμε πως στην πρώτη προπονητική του θητεία στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, ο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του στοίχισαν στον Ολυμπιακό περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Οι πληροφορίες θέλουν αυτός να μην ήταν ο βασικός λόγος της διαφωνίας, μιας και υπήρχαν δυο πιο σοβαροί.

Ο πρώτος και ίσως ο σημαντικότερος λόγος ήταν το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε δεν πήρε ποτέ τις εγγυήσεις που ήθελε από τη διοίκηση για το μπάτζετ της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ισπανός θεωρεί πως το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού δεν θα είναι ανταγωνιστικό (σύμφωνα πάντα με την άποψή του) . Από τη διοίκηση του συλλόγου υπογραμμίστηκε στον προπονητή πως δεν μπορεί η ΠΑΕ να δαπανήσει πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι και θα προχωρήσει σε λογικές και όχι δαπανηρές μεταγραφές.

Δεύτερος λόγος , επίσης ουσιαστικός για τον 46χρονο Ισπανό, ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να τοποθετήσει στο πλάι του Βαλβέρδε, τόσο βοηθό προπονητή της επιλογής του συλλόγου (Αλέξη Αλεξανδρή) όσο και γυμναστή. Ο Ισπανός δουλεύει εδώ και χρόνια με δικούς του συνεργάτες (Ασπιάθου, Ποθάνκο). Και αυτός ο λόγος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου