Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι


Με ψηλά το κεφάλι επιστρέφουν στην χώρα μας το πρωί της Πέμπτης οι Έλληνες διεθνείς από την Νότιο Αφρική, καθώς μπορεί να μην κατάφεραν να περάσουν στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Αργεντινή στο τελευταίο παιχνίδι τους στο 2ο όμιλο της διοργάνωσης, όμως απέδειξαν σε όλους ότι δεν φοβούνται καμιά ομάδα και αν είχαν λίγη τύχη ειδικά στο πρώτο αγώνα με την Κορέα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Οι παίκτες του Ρεχάγκελ κοίταξαν στα μάτια τα αστέρια της Αργεντινής και πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος, όμως το τέρμα του Ντεμικέλις στο 77 ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες είχε η Ελλάδα και το γκολ του Παλέρμο στο 89 έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των διεθνών μας για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Παρόλα αυτά όμως ο στόχος που είχαν βάλει στην Εθνική ομάδα επετεύχθη, αφού και στα τελικά του Μουντιάλ βρέθηκαν και το πρώτο τους γκολ στην διοργάνωση σημείωσαν αλλά και την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό άλλωστε φανερώνουν και οι δηλώσεις των διεθνών αλλά και του Ρεχάγκελ μετά την λέξη του αγώνα με την Αργεντινή.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε περήφανος από την πορεία της Εθνικής, τονίζοντας πως είναι επιτυχία το γεγονός ότι η Ελλάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ την στιγμή που άλλες ομάδες όπως η Ρωσία δεν τα κατάφεραν, ενώ για το ματς με την Αργεντινή είπε πως οι αναγκαστικές αλλαγές λόγο των τραυματισμών του Καραγκούνη, του Κατσουράνη και του Τοροσίδη διαφοροποίησαν τα σχέδια του και πως αν ο Σαμαράς είχε σκοράρει στο 48 ίσως υπήρχε άλλη εξέλιξη στον αγώνα. Το ίδιο φυσικά πιστεύει και ο Σαμαρας, ο οποίος με την ευκαιρία που έχασε να κάνει ο 1-0 νιώθει ότι έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Από την πλευρά του ο Αβρααμ Παπαδόπουλος θεωρεί ότι η Εθνική άξιζε κάτι παραπάνω και ότι η πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάθηκε στο πρώτο ματς με την Κορέα. Με τον αμυντικό του Ολυμπιακού συμφώνησε και ο Κατσουράνης, ενώ ικανοποιημένος από την παρουσία της Ελλάδας εμφανίστηκε ο προσωπικός φρουρός του Μέσι ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι όλοι τους χάρηκαν το παιχνίδι.

Αρκετά συγχαρητήρια μοίρασε στους διεθνείς και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έμεινε ικανοποιημένος από την συνολική προσπάθεια των Ελλήνων παικτών και τόνισε πως η ομάδα γυρίζει πίσω με ψηλά το κεφάλι. Την ιδία ώρα ο βοηθός του Ρεχάγκελ, ο Γιάννης Τοπαλίδης συγκινημένος αποκάλυπτε πως το παιχνίδι Ελλάδα-Αργεντινή ήταν το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας.

Το όνειρο για την Εθνική στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής μπορεί να τελείωσε με την Ελλάδα να τερματίσει στην 3η θέση του 2ου ομίλου του Μουντιάλ πίσω από την Αργεντινή και την Νότιο Κορέα, με δυο ήττες και μια νίκη αυτή κόντρα στη Νιγηρία, όμως το ταξίδι της θα συνεχιστεί, αφού οι διεθνείς έχουν τώρα μπροστά τους την περιπέτεια της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και στόχος όλων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να δώσουν το παρών σε ακόμα μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου