Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Θέλουν Ίβκοβιτς στο Λιμάνι


Συνάντηση με τον εκλέκτορα της Εθνικής Σερβίας Ντούσαν Ίβκοβιτς, φέρονται να είχαν τα αδέλφια Αγγελόπουλοι. Ο 67χρονος σέρβος τεχνικός που το 97 οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση και των τριών τροπαίων που διεκδικούσε αποτελεί τον έναν από τους δυο βασικού στόχους για τον ερυθρόλευκο πάγκο της νέας χρονιάς.

Ο Ντούντα, γνωρίζει, πλέον, ότι οι "ερυθρόλευκοι" τον θέλουν για πρώτο προπονητή (και όχι τεχνικό διευθυντή) και εξετάζει τα ενδεχόμενα να επιστρέψει στον Πειραιά, μετά από 12 χρόνια, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο με την σέρβικη ομοσπονδία, ενώ και τα τελευταία χρόνια δεν έχει προπονήσει σε συλλογικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι.

Όπως ειπώθηκε πάντως, στη συνάντηση, ο Ολυμπιακός "δεν έχει πρόβλημα να περιμένει τις όποιες διαπραγματεύσεις" με τους συμπατριώτες του, παρόλα αυτά μοιάζει λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμήγ ο Ίβκοβιτς να εγκαταλείψει την Εθνική Σερβίας για να αναλάβει τους "ερυθρόλευκους". Είναι, πάντως, πιθανό γι αυτό το καλοκαίρι, εφόσον συμφωνήσει με τους Πειραιώτες, να δουλέψει παράλληλα και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Τα πλεονεκτήματα του "Ντούντα" είναι πολλά και γνωστά. Γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και το πρωτάθλημα της Α1, με αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού έχει συνεργαστεί (καθιέρωσε τον Παπαλουκά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Τεόντοσιτς στην Εθνική Σερβίας, ανακάλυψε τον Μπουρούση στην ΑΕΚ) και φυσικά έχει άμεση γνώση τι σημαίνει να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό. Επίσης ξέρει όσο κανείς άλλος , τι εστί Ομπράντοβιτς, αφού εκτός από συμπατριώτες είναι και κουμπάροι.

Ο Ολυμπιακός πάντως, έχει στα υπ' όψιν και τον Έτορε Μεσίνα, αν και δεν επιβεβαιώνει το ραντεβού του Σαββάτου στη Μαδρίτη, ανάμεσα στον Ιταλό τεχνικό με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν σε διπλό ταμπλό και είναι προφανές ότι έχουν μεγαλεπήβολους στόχους για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Γιαννάκκη.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου