Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας


Σε καλό βγήκε στους Έλληνες διεθνείς η σκληρή κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά την ήττα της Ελλάδας από τη Νότιο Κορέα στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής μας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι παίκτες του Οτο Ρεχαγκελ θέλησαν να αποδείξουν σε όλους ότι άδικα τους έκριναν με αυτό τον τρόπο μετά το πρώτο ματς και στο παιχνίδι με τη Νιγηρία έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό πετυχαίνονται την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ με 2-1 κόντρα στους Αφρικανούς χάρης τα τέρματα των Σαλπιγγιδη και Τοροσίδη και κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και παράλληλα να ελπίζουν και σε πρόκριση τους στους 16 της διοργάνωσης. Υπό ποιες όμως προϋποθέσεις η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ;
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον έχει 3 βαθμούς θέλει νίκη κόντρα στην Αργεντινή ή ακόμη και ισοπαλία υπό προϋποθέσεις για να κάνει την υπέρβαση.
Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας επί της ομάδας του Μεσι και αν η Νότια Κορέα δεν επικρατήσει της Νιγηρίας, τότε η Ελλάδα και η Αργεντινή θα δώσουν το παρών στην επόμενη φάση, ενώ αν η Εθνική μας ομάδα θέλει να κατακτήσει και την πρώτη θέση του ομίλου της θα πρέπει να κάνει ένα μικρό θαύμα και να επικρατήσει της ομάδας του Μαραντονα με τρία γκολ διαφορά. Βέβαια αν η Ελλάδα νικήσει την Αργεντινή και την ίδια στιγμή οι Κορεάτες πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Αφρικανούς, τότε οδηγούμαστε σε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Νοτίου Κορέας και Αργεντινής στην κορυφή με έξι βαθμούς και λόγο του ότι κριτήριο κατάταξης δεν είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων από όλα τα ματς του ομίλου, σε αυτή την περίπτωση η Αργεντινή έχει το πάνω χέρι, καθώς βρίσκεται πριν την τελευταία αγωνιστική στο +4, ενώ Ελλάδα και Κορέα στο -1.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποσπάσει ισοπαλία από την Αργεντινή, τότε θα φτάσει στους 4 βαθμούς και θα χρειαστεί νίκη της Νιγηρία κόντρα στην Κορέα, αλλιώς αν οι Ασιάτες επικρατήσουν των Αφρικανών τότε περνάνε αυτοί στους 16. Αν όμως και το παιχνίδι της Κορέας αλλά και της Ελλάδας έρθει ισόπαλο και οι δυο ομάδες φτάσουν στους 4 βαθμούς όλα θα εξαρτηθούν από τα τελικά σκορ.
Τώρα σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας από την Αργεντινή οι διεθνείς θα επιστρέψουν στην χώρα μας. Ωστόσο το ποιο από όλα αυτά τα σενάρια θα επικρατήσει θα το γνωρίζουμε την Τρίτη το βράδυ όταν και θα λήξουν οι αναμετρήσεις Ελλάδα-Αργεντινή και Νότιος Κορέα-Νιγηρία.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου