Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δύο έρχονται, ένας φεύγει;


Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αναλάβει, και επίσημα, τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης, και έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις, έτσι ώστε να ισχυροποιήσει σε τρομακτικό βαθμό το ρόστερ της Βασίλισσας, με πρώτο στόχο την Στίβεν Τζέραρντ.
Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Μουρίνιο, με τον εκλεκτό να φτάνει μία ανάσα από την απόκτηση του, όταν βρισκόταν ακόμα στον πάγκο της Τσέλσι, ενώ προσπάθησε να τον αποκτήσει και στην Ίντερ. Μια του κλέφτη, όμως, δυο του κλέφτη, με την 3η να φαίνεται πως θα είναι η φαρμακερή, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ κάνουν πιο πιθανή από ποτέ την παραχώρηση του αρχηγού της. Κάτι τέτοιο θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μουρίνιο, με την Ρεάλ Μαδρίτης να εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των Ρεντς, προκειμένου να κάνει δικό της τον Άγγλο μέσο.
Εν τω μεταξύ, ακόμα ένας παίκτης που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να φορέσει την λευκή φανέλα της Βασίλισσας, είναι ο πρώην αντι-μαντριντίστα, Σάμουελ Ετό. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ξέσπασμα του Καμερουνέζου επιθετικού, στην προ τετραετίας φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα, όταν ο Ετό, μέσω μικροφώνου, τραγούδησε γνωστό υβριστικό σύνθημα της μπλαουγκράνα κερκίδας. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον άσσο της Ίντερ, ειδικά μετά την κάθοδο του Μουρίνιο στην Μαδρίτη, να φαίνεται πρόθυμος να ξεχάσει το παρελθόν, και να γίνει μέλος της Καστιγιάνικης οικογένειας. Αφού αρχικά ο Ετό ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρώην προπονητή του , για τον οποίο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια, εν συνεχεία, και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ακολουθήσει τα βήματα του Μουρίνιο, ο Καμερουνέζος εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά αρνητικός, λέγοντας πως όλα μπορούν να συμβούν.
Τέλος, η παρουσίαση της βιογραφίας του Ραούλ, φαίνεται πως έβγαλε είδηση, καθώς ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, με την φράση «Ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες» φαίνεται πως, εμμέσως πλην σαφώς, αποκάλυψε πως το Πριγκιπόπουλο θα αποτελέσει παρελθόν από την Βασίλισσα.
«Τα έδωσε όλα για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός αυτού και έκανε την φανέλα της Ρεάλ ακόμη «μεγαλύτερη». Ο Ραούλ είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ραούλ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια», ήταν τα ακριβή λόγια του Πέρεθ, με τον παρελθοντικό χρόνο που χρησιμοποίησε για την προσφορά του Ραούλ να ανάβει φωτιές, καθώς δεν είναι και λίγες οι φήμες που θέλουν τον Ισπανό επιθετικό να αποτελεί παρελθόν από την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από εισήγηση του ίδιου του Ζοσέ Μουρίνιο.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου