Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ελλάς μπορείς....


Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα από το παιχνίδι με την Αργεντινή παρά μόνο να κερδίσει. Αυτή η δήλωση ανήκει στον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας εν όψει του αποψινού αγώνα με την ομάδα του Μαραντόνα θέλησε να αποβάλει το όποιο άγχος υπάρχει από τους διεθνείς και να καταστήσει σαφές πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ακόμα και αν δεν προκριθεί στους 16 του Μουντιάλ έχει ήδη πετύχει τον στόχο του και θα αποχωρήσει από την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Βέβαια αν η Εθνική πάρει το αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο τότε θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει το βράδυ στις 21.30 όλα τα σχέδια επί χάρτου που έχει κάνει ο Γερμανός τεχνικός να λειτουργήσουν και στον αγωνιστικό χώρο του «Πίτερ Μοκάμπα Στάντιουμ» και παράλληλα οι Έλληνες διεθνείς να μην χάσουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο την αυτοσυγκέντρωση τους και το παθός τους και φυσικά να περιορίσουν τα λάθη τους.
Στην τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ρεχάγκελ έδειξε πως θα παρατάξει την ομάδα του με τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Σεϊταρίδη στο δεξί και τους Κυριάκο, Μόρα και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο, οι οποίοι θα έχουν πιο μπροστά τους τον Παπασταθόπουλο που όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει το προσωπικό μαρκάρισμα του Μεσι. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τζιόλης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης. Πάντως δεν αποκλείεται ο Γερμανός προπονητής να ξεκινήσει με τον Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Σεϊταρίδη και να βάλει πάνω στον επιθετικό της Μπαρτσελόνα τον Αβραάμ Παπαδόπουλο αντί του Παπασταθόπουλου.
Το τι τελικά θα αποφασίσει ο Ρεχάγκελ και ποιους θα παρατάξει απέναντι στον Μέσι και την παρέα του θα το γνωρίζουμε λίγο πριν ο Ουζμπέκος διαιτητής Ιρμάτοφ σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς στο πλευρό τους θα έχουν περισσότερους από 7000 Έλληνες φιλάθλους.
Από την άλλη ο Μαραντονα που θα κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια αφήνοντας στο πάγκο τους Ιγκουαίν, Τέβεζ, Μασεράνο, ΝτιΜαρία, Χάιντσε, Γκουτιέρες που είναι τιμωρημένος και τον τραυματία Σάμουελ θα ξεκινήσει με το Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια τον Οταμέντι δεξί μπακ, τους Ντεμικέλις, Μπουρντίσο στο κέντρο της άμυνας και αριστερά θα παίξει ο Κλεμέντε Ροντρίγκες. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Βερόν, Μπολάτι και Μάξι Ροντρίγκεζ και μπροστά οι Μέσι, Αγκουέρο και Μιλίτο.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου