Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αντίο (;) από Ρεχάγκελ


Τις τελευταίες του ημέρες στον πάγκο της Εθνικής ομάδας διανύει ο Ότο Ρεχάγκελ, όπως φάνηκε και από τα, γεμάτα συναισθηματική φόρτιση, λόγια του Γερμανού εκλέκτορα προς τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ο Χερ Ότο, αφού πρώτα μάζεψε τους παίκτες του, στην συνέχεια τους είπε: «Έχουμε ζήσει πολλά. Πανέμορφες στιγμές. Δεν θα αφήσουμε μια ήττα να χαλάσει τις διαπροσωπικές σχέσεις που χτίσαμε τόσα χρόνια. Μπορεί σε λίγες ημέρες να μην είμαστε πια μαζί, αλλά αυτή η άψογη ατμόσφαιρα που όλοι μας δημιουργήσαμε μέσα στην ομάδα αυτά τα εννέα χρόνια δεν θα χαλάσει ποτέ. Όσα ζήσαμε δεν ξεχνιούνται, ό,τι κι αν γίνει. Ούτε αλλοιώνονται. Στο κάτω-κάτω ήρθε μόνο μια ήττα, όχι η καταστροφή», δείχνοντας πως έχει κατανοήσει πως αν η ομάδα δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης, τότε αυτός θα είναι που θα πληρώσει τα σπασμένα της αποτυχίας. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, έδειξε και με δηλώσεις του στα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, λέγοντας πως το μέλλον του στον ελληνικό πάγκο θα αποφασιστεί μετά το μουντιάλ, όμως σημαντικότατο ρόλο σε αυτή την απόφαση θα παίξει η επιτυχία ή όχι της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά.
Όσον αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Νιγηρία, ο Ρεχάγκελ έδωσε το σύνθημα της νίκης λέγοντας πως, παρά το γεγονός ότι η αντίπαλος τους είναι ένα πάρα πολύ καλό συγκρότημα, κάτι που απέδειξε και στο παιχνίδι με την Αργεντινή, εν τούτοις η Ελλάδα έχει αποδείξει πως τα έχει καταφέρει απέναντι σε αρκετά ισχυρότερους αντίπαλους. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, πρέπει απαραίτητα να λειτουργήσει στην εντέλεια το μεγάλο όπλο της ομάδας, που δεν είναι άλλο από την άμυνα της.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης υποστήριξε πως πρέπει όλοι τους, παίκτες, δημοσιογράφοι και κόσμος, να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Νότιο Κορέα και να επικεντρωθούν στο επερχόμενο παιχνίδι με την Νιγηρία.
«Ό,τι λάθη έγιναν, έγιναν. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Κριτική πρέπει να υπάρχει, από τη στιγμή που η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Αν η ομάδα έπαιξε καλά ή όχι, το είδαν όλοι. Όμως οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Αν έχουμε ψυχή και είμαστε όλοι μαζί, έχουμε πιθανότητες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αυτό που συνέβη στο πρώτο ματς ήταν μια κακή παρένθεση. Είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, είναι αυτή που είναι εδώ και πολλά χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Έλληνα μέσου, ο οποίος, αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Αφρικάνικη ομάδα, τόνισε πως στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση πόντων, ώστε στο παιχνίδι της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Αργεντινή, να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, με στόχο την πρόκριση στους 16, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως δίκαια βρισκόμαστε εδώ».

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου