Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Λέικερς - Σέλτικς ο φετινός τελικός του ΝΒΑ


Την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο θα έχουν οι Λος Άντζελες Λέικερς. Οι πρωταθλητές πέρασαν νικηφόρα από το Φοίνιξ, επικρατώντας των Σανς με 111-103, στο 6ο παιχνίδι της σειράς, έκαναν το 4-2, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή της Δυτικής Περιφέρειας, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τους άσπονδους εχθρούς τους, τους Μπόστον Σέλτικς.
Όπως και τα 5 προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και αυτό έδειχνε πως θα κριθεί στην επίθεση, καθώς στο πρώτο 12λεπτο σημειώθηκαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 71 πόντοι, με το Λος Άντζελες να συντηρεί μια μικρή διαφορά 3 πόντων, 37-34. Σε αντίθεση με το πρώτο 12λεπτο, όμως, στην 2η περίοδο, οι Λέικερς αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους Φοίνιξ, καθώς έκλεισαν την δίοδο προς το καλάθι τους, και με ένα επιμέρους 28-19 έκλεισαν το πρώτο μέρος με διψήφια διαφορά πόντων, 12, και με σκορ 65-53.
Η κυριαρχία του Λος Άντζελες συνεχίστηκε και στο 3ο 12λεπτο, με τον Κόμπε και την παρέα του να ανεβάζουν την διαφορά στους 17 πόντους, 91-74, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την νίκη, και παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς.
Οι Σανς είχαν 12 λεπτά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, στέλνοντας την μεταξύ τους σειρά σε 7ο και τελευταίο παιχνίδι. Η προσπάθεια των Ήλιων ήταν συγκινητική, καθώς κατάφεραν και μείωσαν στους 3 πόντους, 99-96, 2.19 πριν το φινάλε. Αυτό όμως ήταν το κύκνειο άσμα των γηπεδούχων, καθώς το Λος Άντζελες κατάφερε τελικά να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, φτάνοντας στην νίκη με 111-103, και την πρόκριση για τους τελικούς, κόντρα στους Σέλτικς.
Για ακόμα ένα ματς, το Α και το Ω του Λος Άντζελες ήταν, ποιος άλλος, ο Κόμπε Μπράιαντ, που σταμάτησε στους 37 πόντους, με 12/25 σουτ. Αν όμως η απόδοση του Κόμπε ήταν αναμενόμενη, αυτός που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στο Φοίνιξ, ήταν ο Ρον Αρτέστ, που με 25 πόντους, με 10/16 σουτ εντός παιδιάς, και 4/7 τρίποντα, εξουδετέρωσε κάθε αμυντικό σχέδιο των Ήλιων. Από εκεί και πέρα, διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Φίσερ, με 11, όπως και ο Μπάιναμ με 10.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου