Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αντίο Ότο και σε ευχαριστούμε...!!!


Το κεφάλαιο Ότο Ρεχάγκελ για την Εθνική ομάδα όπως όλα δείχνουν έκλεισε. Ο 72χρονος Γερμανός προπονητής μετά από 9 χρόνια παρουσίας του στο πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πήρε την απόφαση να αφήσει την τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης, κάτι που το ανακοινώσε πρώτα στους παίκτες του λίγες ώρες μετά την ήττα από την Αργεντινή και τον αποκλεισμό της Ελλαδας από τα τελικά του Μουντιάλ, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο για την απόφαση του και το μόνο που απομένει είναι και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ στο πάγκο της Εθνικής μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε τρεις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, με αποκορύφωμα φυσικά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του 2004 στην Πορτογαλία με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δίνοντας μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία το δικαίωμα στους Έλληνες να ονειρεύονται ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Σε 106 αγώνες με τον Ρεχάγκελ στο τιμόνι η Εθνική σημείωσε 54 νίκες, 24 ισοπαλίες και 28 ήττες σε φιλικά και επίσημα ματς, ενώ ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος ανέλαβε χρέη προπονητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το 2001 κατάφερε στα 9 χρόνια του στο πάγκο της ομάδας να την πάρει από την 61η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και να την φτάσει να βρίσκεται μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Ωστόσο δεν ήταν λίγες και οι φορές που ο Ρεχάγκελ με τις επιλογές του και τις εμμονές του δέχθηκε σκληρή κριτική, ενώ μετά από αρνητικά αποτελέσματα δεν ήταν λίγες και οι φορές που αμφισβητήθηκε έντονα, παρόλα αυτά όμως ο Γερμανός συνέχιζε να κάνει του κεφαλιού του και τις περισσότερες φορές δικαιωνόταν και η κληρονομία που αφήνει πλέον για τον διάδοχο του είναι πολύ βαριά.

Τώρα το μεγάλο ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι βέβαια ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ότο Ρεχάγκελ στο πάγκο της Ελλάδας. Επικρατέστερος για την θέση του Γερμανού είναι ένας Πορτογάλος και συγκεκριμένα ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος φέτος έλυσε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και όπως όλα δείχνουν αυτός θα αναλάβει να οδηγήσει την Εθνική στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου