Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ψάχνει τη συνταγή για την Αργεντινή


Το βάρος στην άμυνα και στα προσωπικά μαρκαρίσματα έχει ρίξει ο Οτο Ρεχάγκελ για το παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Αργεντινή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής που ακόμα δεν έχει καταλήξει στους 11 που θα παρατάξει την Τρίτη το βράδυ στο Στάδιο « Πιτερ Μοκάμπα» απέναντι στο Μεσι και την παρέα του, δείχνει να αλλάζει την διάταξη της ομάδας και από το 3-4-3 που χρησιμοποίησε στο ματς με τη Νιγηρία να καταλήγει στο πιο αμυντικό 5-4-1. Οι διεθνείς οι οποίοι βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στο Πολοκουάνε θα μάθουν στην αποψινή προπόνηση ποια θα είναι τα σχεδία του γερμανού τεχνικού για το ματς με την Αργεντινή. Όλα δείχνουν πως ο Ρεχάγκελ θα χρησιμοποιήσει έναν εκ των Βύντρα, Πατσατζόγλου ή Παπασταθόπουλου ως προσωπικό φρουρό του Μέσι, ενώ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κυριάκος που θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας θα έχουν εντολές να κρατήσουν μακριά από την εστία τους δυο επιθετικούς που θα επιλέξει ο Μαραντόνα για το αυριανό παιχνίδι. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Παπασταθόπουλο να παίζει «μαν του μαν» τον Μέσι, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Tοροσίδης και στο δεξί ο Βύντρα ή ο Σεϊταρίδης, στα χαφ θα είναι οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης και κορυφή ο Γκέκας. Αν όμως ο Ρεχάγκελ προτιμήσει τον Πατσατζόγλου να αναλάβει τον Μέσι τότε ο Παπασταθόπουλος θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας μαζί με τους Κυριάκο και Αβραάμ, ενώ δεν αποκλείεται την θέση του Παπαδόπουλου να πάρει ο Μόρας, καθώς ο αμυντικός του Ολυμπιακού λόγω σφιξίματος στους προαγωγούς ακολούθησε στην προπόνηση της Κυριακής για προληπτικούς λόγους ατομικό πρόγραμμα και αν δεν είναι 100% έτοιμος για το αυριανό ματς ο Ρεχάγκελ δεν θα ρισκάρει. Πάντως ο Αβραάμ υπολογίζεται από τον γερμανό τεχνικό σε αντίθεση με τον Πρίττα που ακόμα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε σε βίντεο τον αγώνα της Αργεντινής με την Βόρειο Κορέα και επεσήμανε στους παίκτες του τις αδυναμίες της προσεχής αντιπάλου μας εστιάζοντας κυρίως στο κέντρο της άμυνας των «μπιανκοσελέστε» και για αυτό τον λόγο ζήτησε από τους διεθνείς οπότε βρίσκονται σε θέση βολής να επιχειρούν σουτ, ενώ παράλληλα τους επεσήμανε πως μπορεί η ομάδα του Μαραντόνα να είναι πολύ δυνατή, ωστόσο θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να τη νικήσει και να γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία. Αν η Εθνική δεν καταφέρει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα την στείλει στους 16 του Μουντιάλ τότε η Ελληνική αποστολή θα πετάξει το πρωί της Τετάρτης για Γιοχάνεσμπουργκ και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης Αργεντινή-Ελλάδα που θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 21.30 το βράδυ για την τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είναι ο Ράσβαν Ιμάρτοφ από το Ουζμπεκιστάν και βοηθοί του οι Ραφαέλ Ιλιάσοφ και Μπακχαντίρ Κοτσκάροφ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου