Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Χωρίς Παπαλουκά η Εθνική στην Τουρκία


Χωρίς τον αρχηγό του ολυμπιακού Θοδωρή Παπαλουκά ,θα παραταχθεί η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Ο ερυθρόλευκος γκαρντ δεν βρίσκεται στους 17 παίκτες που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόνας Καζλάουσκας για την προετοιμασία, έπειτα από συνεννόηση των δυο πλευρών. Απών θα είναι και ο Κώστας Κουφός που προτίμησε το ΝΒΑ, ενώ αντίθετα επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της γαλανόλευκης ,έπειτα από διάλειμμα ενός έτους οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Βασιλόπουλος.

Ο Λιθουανός τεχνικός της Εθνικής ,ανακοίνωσε τους 17 παίκτες που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από 28 Αυγούστου ως 12 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία. Ο Καζλάουσκας επικοινώνησε αρκετές φορές με τον Θοδωρή Παπαλουκά στο διάστημα μετά τους τελικούς των πλέι οφ θέλοντας να μάθει τις προθέσεις του. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, μέτρησε τα συν και τα πλην, και τελικά αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο ταξίδι της Εθνικής στα γήπεδα της Τουρκίας , προτιμώντας να διαθέσει περισσότερο χρόνο για ξεκούραση στον εαυτό του, μετά από μια ιδαίτερα κοπιαστική χρονιά.

Σειρά επαφών είχε ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι συνεργάτες του και με τον Κώστα Κουφό, ο οποίος δεν έκρυψε πως θα ήθελε και φέτος να πάρει μέρος στην προσπάθεια της Εθνικής, ωστόσο έκρινε πως θα ήταν καλύτερο γι' αυτόν να συγκεντρωθεί στο πώς θα καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Ο Κουφός προέρχεται από μια μέτρια χρονιά στη Γιούτα και σκοπός του αυτό το καλοκαίρι είναι να παλέψει σκληρά στα summer league και να ακολουθήσει ειδικό ατομικό πρόγραμμα αμέσως μετά, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή στους Τζαζ τη νέα σεζόν.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας συμπεριέλαβε στην προεπιλογή δύο ταλαντούχους πιτσιρικάδες, τους Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού και Νίκο Παππά του Κολοσσού. Και οι δυο ήταν μέλη της "χρυσής" Εθνικής ομάδας νέων και στόχος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής είναι να τους εντάξουν σταδιακά σε αυτήν, ώστε να προσφέρουν κάποια στιγμή στο μέλλον αυτά που όλοι περιμένουμε από αυτούς. Μάλιστα ο Παπανικολάου ήταν πέρυσι στους 12 που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην Πολωνία.

Oι Ίαν Βουγιούκας και Κώστας Βασιλειάδης εξαργύρωσαν την εξαιρετική χρονιά που έκαναν με Πανελλήνιο και Ξακομπέο και επέστρεψαν στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, σε αντίθεση με τους Γιάννη Καλαμπόκη και Ανδρέα Γλυνιαδάκη, που ήταν πέρυσι στη 12άδα του Ευρωμπάσκετ.

Οι 17 διεθνείς είναι οι εξής: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός), Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Μάλαγα), Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Κώστας Βασιλειάδης (Ξακομπέο), Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι), Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος), Νίκος Παππάς (Κολοσσός Ρόδου).

Η Εθνική Ανδρών θα συγκεντρωθεί στις 18 Ιουλίου και θα αναχωρήσει με προορισμό το Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας και του συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου