Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στον τελικό Θρύλος!


Επική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Πειραιώτες επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, στον ημιτελικό που διεξήχθη στο κλειστό του Ρέντη, παίρνοντας μια πανάξια πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Η νίκη αυτή των «ερυθρόλευκων» παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε πως το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ στο tie brake με 2-6 και 5-9, με τον Ολυμπιακό όμως να βγάζει στο τάραφλεξ την καρδιά του πρωταθλητή, να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας τελικά στην νίκη-πρόκριση

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν υπέρ του δέοντος νευρικοί στο πρώτο σετ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7), τον Παναθηναϊκό, όμως, να είναι αυτός που στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη υποδοχή των πρωταθλητών, να ξεφεύγει με 13-16 και 17-21, φτάνοντας, εύκολα, στο 20-25 και το 0-1.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στο δεύτερο σετ, καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 1-4, φτάνοντας πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 6-8. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι σε 12-12 και 16-16. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ντεσπέιν, που με όπλο το εξαιρετικό του σερβίς έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (19-16), με τους «ερυθρόλευκους» να διαχειρίζονται αυτό το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του σετ, φτάνοντας έτσι, με επιβλητικό μπλοκ του Εστράδα, στο 25-21 και το 1-1.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός στο τρίτο σετ, καθώς, εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του Παναθηναϊκού, προηγήθηκε με 5-0. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 6-5, με τον Ολυμπιακό, όμως, να φτάνει με προβάδισμα τριών πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του τρίτου σετ, 8-5. Οι «ερυθρόλευκοι» συντήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13) και έδειχναν ποιο κοντά από τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του τρίτου σετ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στον πόντο (18-17), όμως στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο εκπληκτικός σήμερα Ντεσπέιν, που έδωσε και πάλι προβάδισμα 4 πόντων στον Ολυμπιακό (21-17). Το παιχνίδι, όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα 0-4, ισοφαρίζοντας σε 21-21. Πλέον το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά, με τους «ερυθρόλευκους», όμως, να στέκονται ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και με όπλο τον Τζούριτς, αλλά και τραγικό λάθος του Ψάρρα στο 24-22, να φτάνουν τελικά στην επικράτηση με 25-22 και το 2-1.

Το τέταρτο σετ ήταν ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για τον Παναθηναϊκό, με τους Πράσινους να μπαίνουν δυνατά παίρνοντας από το ξεκίνημα το προβάδισμα με 3-5 και 5-8. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στον πόντο (9-10), με τον Παναθηναϊκό όμως να είναι αποφασισμένος να οδηγήσει το παιχνίδι σε tie brake, καθώς προηγήθηκε με 10-16, 12-19, παίρνοντας εύκολα το σετ με 17-25 με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο tie brake.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο κρίσιμο πέμπτο σετ, καθώς με όπλο το σερβίς του Ψάρα, γύρισε το εις βάρος του 2-1 σε 2-6. Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού, πλέον, ήταν στα ύψη και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού στα τάρταρα, με το «τριφύλλι» να προηγείται με 5-9. Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω, καθώς μείωσε σε 8-10 και στην συνέχεια σε 10-11 με μπλοκ του Ανδρεάδη, δίνοντας άλλο νόημα στο υπόλοιπο του tie brake. Μάλιστα, ο άσσος του Ντεσπέιν στο 11-11, έβαλε φωτιά στις εξέδρες του Κλειστού του Ρέντη. Και αν στον άσσο του Ντεσπέιν, οι κερκίδες πήραν φωτιά, στο μπλοκ του Φράγκου και στο 12-11 έγινε πραγματικά χαμός. Πλέον το παιχνίδι κρινόταν από μία κλωστή. Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα συνεχόμενα σετ μπολ, χωρίς όμως να καταφέρει να τελειώσει το παιχνίδι, μέχρι την στιγμή που ο Ρολάντο Ντεσπέιν πήγε στο σερβίς, με τον Κουβανό άσσο, με ένα άπιαστο σερβίς να πετυχαίνει τον «χρυσό» άσσο, φτάνοντας στο 19-17, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την νίκη με 3-2 και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα

Τα σετ: 20-25, 25-21, 25-22, 17-25, 19-17

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου