Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αναβολή πήρε ο ΟΣΦΠ... με κόσμο κοντρα σε ΑΕΚ


Αναβολή για τις 16 Μαρτίου πήρε ο Ολυμπιακός για την έφεση που κατέθεσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης κατά της πρωτόδικης απόφασης, ενώ ταυτόχρονα οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν αντέφεση αιτούμενοι την εξαφάνιση της ποινής μιας αγωνιστικής που τους επιβλήθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ολυμπιακός βρέθηκε εν όποιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ στο Γουδί, μετά την έφεση που άσκησε ο Μανώλης Αντωνακάκης το πρωί της Τρίτης εναντίων της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ζητούσε να χαρακτηριστούν τα επεισόδια ως ευρείας κλίμακας και όχι ως εκτεταμένα, όπως αποφάνθηκε η Πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας και με αυτό το σκεπτικό τιμώρησε τους ερυθρόλευκους με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επικαλέστηκαν ότι πήραν την δικογραφία μόλις το πρωί και δεν είχαν το χρόνο να συγκεντρώσουν όλα τα υπερασπιστικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να πετύχουν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 16 του μήνα. Παράλληλα κατέθεσαν και αντέφεση ζητώντας να εκπέσει η ποινή μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε, καθώς υποστηρίζουν πως τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να θεωρηθούν ως μεμονωμένα περιστατικά, αφού δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία περί ευρείας κλίμακας επεισόδια, διότι ούτε τραυματισμοί υπήρξαν, ούτε φθορές, ούτε έγινε χρήση χημικών ουσιών, αλλά ούτε και απαιτήθηκε επιπλέον αστυνομική δύναμη.

Αν και στον Ολυμπιακό με τα στοιχειά που έχουν συγκεντρώσει είναι πεπεισμένοι πως δεν θα γίνει δέκτη η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και πως θα δικαιωθούν, σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή αν διπλασιαστεί η ποινή των ερυθρόλευκων και γίνει 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρά τους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα. Αυτό διότι σύμφωνα με το άρθρο 29, παράγραφος 2β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, πρέπει να μεσολαβούν 5 ημέρες από την απόφαση μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και μέχρι το ματς με την ΑΕΚ μεσολαβούν μόλις 3 ημέρες, οπότε στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με την Ένωση ο Ολυμπιακός θα έχει κόσμο, ακόμα και αν η απόφαση της επιτροπής είναι για 2 αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Τώρα σε ότι αφορά την αντέφεση που κατέθεσαν για την μείωση της ποινής της μιας αγωνιστικής όταν θα εκδικαστεί η υπόθεσης τις 16 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός θα έχει εκτίσει ήδη εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς με τον Εργοτέλη, ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους είναι ότι εάν γίνει δέκτη η αντέφεση και πέσει η ποινή και χαρακτηριστούν τελικά τα επεισόδια ως μεμονωμένα, τότε άμεσα ακυρώνεται και το ενδεχόμενο υποτροπής.

Στο μεταξύ την Πέμπτη ο Ολυμπιακός θα βρεθεί εκ νέου εν όποιο των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ, για να απολογηθεί όχι μόνο για την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέοσμας κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, αλλά και για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Θύρα 7 κατά του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, λόγω δηλώσεων που είχε κάνει για τα επεισόδια στο Θέατρο Τέχνης. Ο κ. Αντωνακάκης στην πειθαρχική του δίωξη επιρρίπτει ευθύνη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνδέοντάς την άμεσα με τον σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών της, παρά το γεγονός ότι η ΘΥΡΑ 7 είναι ένας αυτόνομος οργανισμός με δικό του καταστατικό, και εκλεγμένη διοίκηση.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου