Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο Σάντος θέλει νίκη, ο Ζεβλάκοφ λέει αντίο και ο Σμούντα διαψέυδει το σκάνδαλο


Την ευκαιρία να διορθώσει τα όποια λάθη εντόπισε στο παιχνίδι με τη Μάλτα άλλα και να δοκιμάσει νέα πρόσωπα στην 11αδα θα έχει ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό αγώνα με την Πολωνία την Τρίτη το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Φ. Σάντος… «Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία κι ένα συγκεκριμένο μοντέλο, που δεν πρόκειται να αλλάξουμε, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε αρκετό χρόνο μαζί με τους παίκτες. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές και πειραματισμοί σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, γιατί στο επόμενο επίσημο ματς με τη Μάλτα δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας κάποιους από τους παίκτες».

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει πως το παιχνίδι με την Πολωνία μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρων, άλλα θέλει τη νίκη γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη ΦΙΦΑ και να δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να έχει πιο ευνοϊκή κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Φ.Σάντος… «Είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι όσοι φορούν τη φανέλα της Εθνικής πρέπει να αντιμετωπίζουν το κάθε ματς σαν επίσημο, δηλαδή να αγωνίζονται με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε και αύριο»

Για τον αγώνα με την Μάλτα και την αγχωτική νίκη της Εθνικής ο Σάντος δήλωσε… «Η αλήθεια είναι ότι η Μάλτα δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που είχαμε πει και είχαμε κάνει στις προπονήσεις. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό. Αυτές οι ομάδες, όσο περνά ο χρόνος, τόσο περισσότερο πιστεύουν στις δυνατότητές τους και βγάζουν κάποιες αντεπιθέσεις. Εμείς όσο περνούσε η ώρα είχαμε περισσότερο νευρικότητα και άγχος. Ωστόσο ακόμη κι έτσι καταφέραμε στο τέλος να βάλουμε το γκολ. Στο φινάλε μίλησε η θέληση και το πάθος των ποδοσφαιριστών. Ήταν η δικαίωση των προσπαθειών τους μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη»

Ως μια καλή ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη που έχει εντοπίσει στην εθνική ομάδα της χώρας του βλέπει το φιλικό με την Ελλάδα και ο προπονητής της Πολωνίας Φράντσιζεκ Σμούντα... «Έχουμε 14 μήνες μέχρι τα τελικά του ΕΥΡΟ και αυτό που θέλουμε είναι να χτίσουμε καλύτερα την ομάδα και να εξαλείψουμε τα όποια λάθη κάνουμε για να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνετε».

Ο Σμούντα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη τόνισε πως η Ελλάδα θα προκριθεί στα τελικά του ΕΥΡΟ 2012… «Πιστεύω πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Παρακολουθώ την πορεία της από την εποχή του Οτο Ρεχάγκελ. Τώρα έχει αλλάξει προπονητή και στιλ παιχνιδιού, ωστόσο παραμένει δυνατή».

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του Πολωνού προπονητή ότι τα αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το καλοκαίρι του 2012 θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ουκρανίας και τις Πολωνίας ο Σάντος δήλωσε… «Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ καλό σχόλιο, αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από σχόλια. Είδατε ότι στο ματς με τη Μάλτα όλοι είχαν δεδομένο ότι θα νικήσουμε, αλλά το ματς ως το τέλος ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι με το μανδύα της αλαζονείας σε κανένα παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και αν το κάνουμε, τότε θα μπορούμε να πάμε στην τελική φάση του Εuro».

Αξίζει να αναφέρουμε πως το φιλικό της Πολωνίας με την Ελλάδα θα είναι το τελευταίο του Μίκαελ Ζεβλάκοφ, ο οποίος στον συγκεκριμένο αγώνα θα συμπληρώσει 102 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να κρεμάσει την φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του σε ένα γήπεδο στο οποίο αγωνίστηκε με την ομάδα της καρδιάς του τον Ολυμπιακό.

Μ. Ζεβλάκοφ… «Για μένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι το φιλικό θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Αυτός ο χώρος είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα, συνδέθηκα με τον Ολυμπιακό και πέρασα φανταστικές στιγμές»

Στη συνέντευξη τύπου το φιλικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι δημοσιογράφοι της Πολωνίας ασχολήθηκαν περισσότερο με το σκάνδαλο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Fackt», το οποίο έκανε λόγο για 4 ποδοσφαιριστές της Εθνικής τους ομάδας που πριν τον φιλικό αγώνα με την Λιθουανία συνευρέθηκαν ερωτικά με ιερόδουλες, με τον προπονητή της ομάδας να διαψεύδει το δημοσίευμα… «Είναι σκανδαλώδες αυτό που γράφεται. Έχει ως στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα και στις οικογένειες των παικτών μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες, μίλησα μαζί τους και για μένα το θέμα έχει λήξει»

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου